5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hükümlüler tiyatro sahnesinde

YOZGAT'TA HÜKÜMLÜLER TİYATRO OYUNUYLA HALKLA BULUŞTU

Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda yürütülen Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri kapsamında hükümlüler tarafından hazırlanan tiyatro, halk oyunları gösterimleri ile müzik dinletisi programı düzenlendi.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programa, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Tayyip Özdemir, daire müdürleri, hükümlülerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Program, açık cezaevinde kalan hükümlülerin oluşturduğu tiyatro ekibi tarafından hazırlanan "Pusuda" isimli Tiyatro oyunu gösterimi başladı. Daha sonra cezaevi infaz koruma memurlarından Hasan Utar'ın Türk halk müziği dinletisinin

ardından yine açık cezaevi hükümlülerinin oluşturduğu halk oyunları ekibi tarafından Artvin, Adıyaman ve Bitlis yörelerinden folklor gösterileri sunuldu.

Programdan sonra bir açıklama yapan Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür Fazlı Çavuşoğlu, amaçlarının hükümlülerin sosyal ve kültürel etkinliklerde aktif hale gelmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "hükümlülerimizin tahliye olduktan sonra toplumdan kopmadan, halk ile iç içe yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için bu program düzenlendi. Cezaevinde bu tür programları sık sık düzenliyoruz. İlk defa bu organizasyonu halka açık olarak gerçekleştirdik" dedi.

YOZGAT'TA HÜKÜMLÜLER TİYATRO OYUNUYLA HALKLA BULUŞTU
YOZGAT'TA HÜKÜMLÜLER TİYATRO OYUNUYLA HALKLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 10:46:04
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 12:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?