5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Hurdalık kirlilik yaratıyor

YOZGAT MİLLİ EĞİTİM'E AİT HURDALIK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR

Yozgat Milli Eğitim Atölyesi bahçesinde bulunan hurda malzemeler görüntü kirliliğine neden oluyor.

Yozgat Anadolu Lisesi yanında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait atölye bahçesinde bulunan sıra, masa ve eski dolaplardan oluşan hurda malzemeler görüntü kirliliğine sebep oluyor. Çevre apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, balkona çıktıklarında ve sokakta yürürken hurda yığını ile kaşlaştıklarını belirterek, "Yetkililer, bu hurda yığınlarının geri dönüşümünü sağlayabilirler. Hurdalar arasında genellikle okul sıra ve masaların metal bölümleri bulunmakta. Metal kısımlar tekrar boyanıp veya kaynakla tamiri yapılıp

kullanılabilir. Ancak bir türlü değerlendirilmiyor. Her yıl bu hurdalık biraz daha büyüyor. Bunun dışında şehir merkezinde böyle çirkin bir görüntünün olması bizleri rahatsız ediyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Milli Eğitim kurumlarında bulunan eski, kullanılmayacak durumdaki masa, sıra ve dolapları atölye bahçesinde topladıklarını ifade ederek, "Tamiri mümkün olanların tekrar tamiratını yaparak okullarımızda kullanıyoruz. Tamiri mümkün olmayanlar ise burada bekletilip, toplama işlemleri tamamlanınca İl Özel İdaresi tarafından ihale usulü ile satışa sunulacaktır" diye konuştu.

YOZGAT MİLLİ EĞİTİM'E AİT HURDALIK GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 19:21:00
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 09:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?