6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Huzurevi sakinlerinden sergi

Yozgat Belediyesi Huzur ve Kadın Sığınma Evi'nde barınan kadınlar tarafından yapılan el işlemeleri, Gazze yararına sergilendi.

Hayri İnal Konağı'nda düzenlenen serginin açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, huzurevinde barınan yaşılar ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, huzurevinde barınan kadınlar tarafından 180 parça el işlemesi yapıldığını belirterek, "Bu el işlemelerinin içinde Yozgat'a özgü tel kırma çalışmaları da bulunmaktadır. El işlemelerini yapan yaşlılarımız, sergiden elde edilen geliri kendi istekleri ile Gazze'ye bağışladı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, Yozgat'ta genç-yaşlı, kadın-erkek hepsinin el becerilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Biz el becerilerini ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın üretime yönlenmelerini, yeni iş yerleri açmalarını bekliyoruz. Devlet olarak bizde bu konuda gereken yardımları yapmaya çalışıyoruz. Huzur ve Kadın Sığınma Evi'nde barınan kadınlarımız örnek bir davranış sergileyerek, el emekleri göz nurunu burada sergilediler. Ayrıca bir örnek davranış daha sergileyerek, sergiden elde edilen geliri Gazze'ye bağışladılar. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çok güzel çalışmalar yapan kadınlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin açılışını yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, işlemelerden birer tane alarak sergiye destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 18:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?