30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

İbiş mazbatasını aldı

YOZGAT BARO BAŞKANI HACI İBİŞ MAZBATASINI ALDI

Yozgat Baro Başkanlığı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa seçilen Avukat Hacı İbiş, mazbatasını alarak göreve başladı.

Yozgat Baro Başkanı Avukat Yusuf Başer'in istifası üzerine yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Yozgat Baro Başkanlığına seçilen Avukat Hacı İbiş, düzenlenen törenle mazbatasını alarak göreve başladı. Mazbatasını Baro Başkanlığını vekaleten yürüten Avukat Fahri Açıkgöz'den alan İbiş, yaptığı konuşmada, 28 Mayıs 2011 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonucunda meslektaşlarının teveccühü ile baro başkanı seçildiğini belirterek, "Baromuzun bir sonraki Olağan Genel Kuruluna kadar tarafıma verilen bu görevi avukatlık mesleğimiz ve hukuk adına layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğim. Baronun asıl görevi meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm aramak olmalıdır. Bu nedenle tamamen avukatlık mesleği ve avukata odaklı çalışma gayretinde olacağız. Bu konuda Yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte dayanışmalı mücadeleci ve etkin bir hizmet sergilemek çabasında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi

Önceliklerinin avukat ve avukatlık mesleği olduğunu söyleyen İbiş, "Avukatlık mesleği ile birlikte toplumsal ve ülkesel olarak hukukun ve yasaların toplumun temel değerleri dikkate alınarak oluşturulmasında ve uygulanmasında Yozgat Barosu olarak üzerimize düşenin de yapılması gerektiğinin bilincindeyiz ve bu doğrultuda baromuz aktif ve katılımcı bir rol alacaktır. Adaletin tecellisi için gerekli olan hukuk ilkeleri ve yasal düzenlemeler toplumdaki bireylerin özgür müreffeh ve huzur içinde bir arada yaşamaları için olmazsa olmazdır. Bu bağlamda yapılacak düzenlemelerin siyasi ve ideolojik erozyona uğratılmadan toplumun tüm bireylerini kapsayacak şekilde temel hukuki ilkeler göz ardı edilmeden oluşturulmasından yanayız" şeklinde konuştu.

İbiş'e mazbatasını veren Av. Fahri Açıkgöz, başarılar diledi.

YOZGAT BARO BAŞKANI HACI İBİŞ MAZBATASINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 17:51:03
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?