7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İçme suyu problemi çözüldü

Yozgat'ın Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, ilçenin içme suyu problemini çözüklerini, bundan sonra turizme yönelik olarak ilçede jeotermal enerji araştırmalarına başlayacaklarını söyledi.

Yozgat'ın jeotermal enerji yönünden çok zengin bir il olduğunu belirten Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, "Komşu ilçelerimizden Sarayken ve Sarıkaya ilçemizde de jeotermal enerji ve termal sular bakımından çok zengin kaynaklara sahip. Bu nedenle belediye olarak bizde ilçemizde sıcak su araştırmalarına başlıyoruz" dedi.

Kaymakamlık kanalıyla sıcak su araştırma ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Daştan, "İlçemize bağlı Çalışkan köyü mevkiinde Ankara Hacettepe Üniversitesi'nce yapılan araştırma neticesinde sıcak suyun olma ihtimalinin çok yüksek olduğu tespit edilmiştir. Mevkide 550 metre derinlikte kuyu açılarak suya ulaşılmaya çalışılacak. Tabi bu konuda valiliğimize, milletvekillerimize, il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İstenilen seviyede sıcak su bulunduğu zaman ilçenin turizm yönünden gelişeceğini ifade eden Daştan, "Akdağmadeni ormanlık alanda kurulması doğa turizmi açısından çok büyük bir potansiyeldir. Bunun yanında birde termal turizm eklenirse ilçemiz ekonomik yönden kısa sürede gelişmesi sağlanacaktır" dedi.

Yeni Sanayi Sitesi'nden çıkarılan ve saniyede 25 litre akan içme suyunun geçici olarak şehir şebekesine bağlandığına değinen Belediye Başkanı Daştan, "İçme suyunun ilçeye kesintisiz verilmesini sağlamak amacıyla sanayi sitesine ve Deli Hamza Yolu üzerine iki tane 700 tonluk su deposu yapıyoruz. Deponun fayans çalışması devam ediyor. Kısa süre içerisinde tamamlanarak belediyemize teslim edilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin taştan IP: 88.231.208.xxx Tarih : 6.09.2008 21:15:18

ilçemizde bir çok insan termal tesisler için kilo metrelerce uzaklıktaki illere yada ilçelere gidiyordu.ilçemizin en büyük eksikliklerinden bitanesi sosyal tesislerin olmayışı idi.başkanımız yine hedefi 12 den vurmuş.tbr ler