30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

İki valiye sert mesajlar

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU YOZGAT VE BİTLİS VALİLERİNE YÜKLENDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat mitinginde Vali Necati Şentürk'e yüklenerek, "Yozgat Valisi ya adam gibi görevini yap ya da istifa et, AK Parti'nin koltuğuna otur" dedi.

Yozgat mitinginde partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ya adam gibi valilik yap ya da partinin koltuğunda otur. Bindiğin arabadaki bayrağı indir. Allah aşkına hangi düzenle karşı karşıyayız?" diye konuştu. Konuşmasında Bitlis Valisi'ne de yüklenen Kılıçdaroğlu, "Bitlis Valisi, 'AK Parti'ye oy verin' diyor. Sen ne biçim valisin? Bu ülkeye demokrasi getireceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirebileceğiz. Valiler adam gibi vali olacak, siyasetçiler de adam gibi siyasetçi olacak" diye konuştu.

"Fırsat verin, rantın imparatorluğunu yıkıp halkın imparatorluğunu kuralım" diyen KIlıçdaroğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Hiç kimsenin önünde diz çökmedim. Kimseden emir, talimat almadım. O yüzden eğer talimat alacaksam sizden ve Türk milletinden alacağım talimatımı. Benim yandaşlarım yok. Varsa sadece vatandaş var. Ben yola çıktım 'dur' demek için. Gücümü sizden alıyorum. Yetki verin, güç verin, burayı da ayağa kaldıralım. Siyasete atılırken söz verdim. Bu millete yalan söylemeyeceğim. Her yerde doğruları söylemekte kararlıyım. Doğru Yozgat'ta milletvekilim yok. Yozgat'a fazla gelmedik. Bundan sonra buraya fazla geleceğim, derdinizi dinleyeceğim. Yozgat son 4 yılda 230 bin göç verdi. 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diye sloganları var bunların. Sevsinler senin istikrarını. Madem Türkiye büyüyor, neden Yozgat küçülüyor? Birileri malı götürüyor, halkı sömürüyor, yoksulluk artıyor, doğru. Birileri zengin oluyor. Yozgat, en çok şehit veren illerimizden biridir. Yozgatlılar, Kurtuluş Savaşı'nda en ciddi mücadeleyi yapanlardır. Yozgat kan kaybediyorsa, işsizlik yoksulluk varsa kenti bu hale getirenlerden demokratik yollardan bunun hesabının sorulması lazım. Siz hesap soracaksanız Kemal kardeşiniz yola çıktı. Kul hakkı yiyenlerden, hortumculardan, köşeyi dönenlerden hesap soracağım. Milletin inancını sömüren, bayrağını sömüren o ahlaksız siyasetçilerden hesap soracağım. Ben insanımı seviyorum. İnsanıma hizmet etmek istiyorum. Ben cebimi değil, yurttaşımı düşünüyorum. Kübra annesinin kucağında ölüyorsa o dert Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi değil, Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdidir. Manisa'da bir gazi yatağında aç ölürken bulunuyorsa o dert Recep Tayyip Erdoğan'ın derdi değil, kardeşinizin derdidir. Bu derdi bitireceğim. Aile sigortasını getireceğim. Bu ailede hiçbir çocuğun, kimsenin yatağa aç girmesini istemiyorum. Bu memlekete evlerde huzur getireceğim. Geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan her ailede kadınların hesaplarına 600 lira para yatıracağım. O bizim sosyal devlet anlayışımızdır. 'Aile sigortası gelince yeşil kart iptal olacaktır' deniliyor. Bu düşünce kesinlikle yanlıştır ve propagandadır. Kemal kardeşiniz ne söylüyorsa bilin ki doğru söylüyor."

Şeker fabrikalarının da satılacağını öne süren Kılıçdaroğlu, "Şekere kota getirmişler. Kim dedi size, 'Kota getirin' diye? Amerika istiyor. Halkın iktidarında bunu kaldıracağız. Kota derdi olmayacak. İki tane tercihiniz var. 'Sürünmeye devam, haksızlığa devam, göçe devam' diyorsanız, 'milletvekili sayısı 4 fazla, 2'ye insin' diyorsanız yeri belli, AK Parti, gider ona oy verirsiniz, sonuca katlanırsınız. Ancak, 'Hayır biz burada iş bulmak istiyoruz, aş, fabrika olsun' diyorsanız yönünüz belli, sırtınızı AK Parti'ye dönüp karşıya bakacaksınız, CHP'ye oy vereceksiniz. Biz bu güveni sağlayacağız. Bunun için mücadele ediyorum, bunun için yola devam edeceğim" ifadelerini kaydetti.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmeye devam eden Kılıçdaroğlu, "Rüya görüyor Kılıçdaroğlu, kan ter içinde uyanıyor. Bakıyor ki Kılıçdaroğlu yok. 'Sanal bu adam' diyor. Rüyada gördüm, evde bulamadım' diyor. Sayın Erdoğan, her demokratik ülkede TV'lere çıkarlar, adam gibi konuşurlar. O zaman ben sorarım, o cevap verir, o sorar, ben cevap veririm. Gelir mi Erdoğan, gelir mi? Allah aşkına, 'Ben çıkmam' diyor. Korkmuyorsan, o zaman geleceksin efendi. 'Ben ustayım, o çırak' diyor. Bir,  geçmişinin temiz olması lazım. İki kul hakkı yememesi lazım. Üç, mangal gibi yürek lazım. Korkak adamdan Başbakan olur mu? Korkak adamdan hayır gelir mi? Korkma çık karşıma. Soracağım, dut yemiş bülbüle dönecek biliyorum. Ondan gelmiyor karşıma. Ben bütün Türkiye'de AK Parti'nin gövdesini silkeliyorum, dallarını silkelemekte size ait söz mü? Ama, 'Elma, armut, kiraz düşecek' diye beklemeyin, her an Recep Bey düşebilir. Dikkatli olun. AK Parti'nin ağacı neden meyve vermez? Çünkü bereketsiz. Bereketli olsaydı çiftçiler memnun olurdu, herkes memnun kalırdı. Mazotun litresi 4 lira olmazdı" açıklamasını yaptı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU YOZGAT VE BİTLİS VALİLERİNE YÜKLENDİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU YOZGAT VE BİTLİS VALİLERİNE YÜKLENDİ
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU YOZGAT VE BİTLİS VALİLERİNE YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 12:58:01
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 19:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?