7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İl Genel Meclisi toplandı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdare bütçesinin, vizyonlu, misyonlu ve verimlilik ilkesine göre hazırlanması gerektiğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısına katılarak 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 31. maddesi gereği Yıllık Performans Planı hakkında İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verdi. Vali Amir Çiçek, Kasım ayı toplantısının, 2009 yılının bütçesinin görüşüldüğü ve 2009 yılı hedeflerinin kesinleştirildiği bir toplantı olduğunu söyledi.

Çiçek, "2008 yılı bütçesi ve yatırım programı şuanda halen devam etmektedir. İki yıldır hazırlanan bütçeler başarıya ulaşmıştır. Bu yıl 300 kilometre yol hedeflerken 500 kilometre yol yaptık. 100 proje derken 150 proje bitirdik. 2009 yılı içerisinde de aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.

Hazırlanacak bütçenin performansa dayalı, sonuç getirisi ve vatandaşı memnun eden konular olması gerektiğini ifade eden Vali Çiçek, "2009 yılı bütçesi hazırlanırken nelere dikkat ettiğimizi, neler üzerinde durmamız gerektiğini hep birlikte belirlemek zorundayız. İl Özel İdaresi kanunu değiştirildikten, en önemli şey bütçelerin performansa dayalı, tahakkuku ortaya koyan, stratejik planlara dayanan, öncelikleri olan ve buna esas olarak hazırlanması ve uygulanmasıdır. Bunun yanında önemli bir konuda yapılan çalışmalarda katılımcılığı sağlayabilmek ve hizmetten yararlanan insanların memnuniyetini artırabilmek, vatandaş odaklı hizmettir. Vatandaşın yaşam seviyesini, vatandaşı mutlu edecek işleri bütçeye koyarak planlamak ve bunu hayata geçirmektir. Bütçenin performansı, yaptığınız işi en az maliyetle kısa sürede verimli bir şekilde sonuç alınmasıdır.

İşte bu nedenle 2009 yılı performans planını yeni hazırlayacağımız bütçeye esas olacaktır. 2009 yılında Yozgat'a yapmamız gereken önceliklerin ne olduğunu belirleyerek, bütçeye koyabilmek için performans planı hazırlanmaktadır. Eksik olabilir, unutulmuş olabilir, burada İl Genel Meclis üyelerinin öneri ve katılımları ile bu plan geliştirilebilir. Yozgat artık bugününü, yarına daha iyi götürebilecek bir performans yakaladı. Yozgat artık yarınlarını düşünen bir kent oldu. Düşünen, araştıran ve önceliğini ortaya koyan ve herkesin katılımını sağlayan bir Yozgat yönetimi ile baş başayız, hepimiz beraberiz. Biz hizmet kervanındayız, bu kervan ne kadar hızlı giderse, o kadar hedefe çabuk ulaşabiliriz. Yozgat'ın 2023 Gelişim Vizyonu hazırlanmıştır. Yozgat'ın gelecek 10-15 yıllık gelişim projesidir. Vizyonsuz, misyonsuz, plansız bütçe tam yapamazsınız, hizmette başarıya ulaşamazsınız. Bu nedenle hazırlanan bütçelerin verimliğine çok dikkat etmek gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?