5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İl İstihdam Kurulu toplandı

YOZGAT İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI

Yozgat İl İstihdam Kurulu Toplandı.

Yozgat Valiliği Proje Merkezinde düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş ve ilgili kurum ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, 2010 yılının ilk il istihdam kurul toplantısını yaptıklarını belirterek, "Bu toplantı kurul çok önemlidir. Burada Yozgatlı gençlerin istihdam alanlarına yerleştirilmesi, yatırımcılara, insan gücü yetiştirmek isteyen bir kuruldur. Alınan kararlar işsiz gençlerimize ve yatırımcılarımıza yönelik kararlardır. Bu nedenle bu kurul toplantılarını çok önemsiyoruz" dedi.

Dünya'da yaşanan ekonomik krizin etkisinin Türkiye'de de olduğunu ifaden eden Vali Çiçek, "Ekonomik veriler Türkiye'nin bu kirizi çok rahatlıkla atlatacağını göstermektedir. Yozgat için de iyi ekonomik göstergeleri arzu ediyoruz. İyi olmak için üretmek gerekiyor, ürettiğiniz ürünü de pazarlayabilir, marka yaparsanız hiçbir kriz etkilemez. İnsanları çalıştırmazsak, üretime kanalize etmezsek sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Biz bu toplantıları rutin toplantılardan ziyade aktif hale getiriyoruz. Özellikle sivil toplum ve sendika temsilcilerinin bu masa etrafında toplanması gerekiyor. Her birimiz başka yerde konuştuğumuz zaman sorun çözemeyiz veya olumlu bir adım atamayız" diye konuştu. Vali Çiçek, "Yatırımcı ne nitelikte insan gücü arıyorsa İşkur'a bildiriyor, İşkur'da bünyesinde kayıtlı envanterden, aranan nitelikte işçileri tespit ediyor. Böylece işveren işçi aramak için boşa zaman harcamıyor. İşkur 2009 yılında kurumda kayıtlı işsizlerden bin 245 kişiye 57 meslek edindirme kursu açarak sertifika vermiştir. Biz kursa katılan tüm işsizlerimizin bir işe girmesini arzu ediyoruz. Yine 19 kamu ve kuruluşla toplum yararına projesinden 440 işsize iş imkanı sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

YOZGAT İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 17:08:03
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 17:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?