7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İl Milli Eğitim'den öğrencilere destek

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, hazırladıkları Sosyal Riski Azaltma Projesi ile maddi imkansızlıktan dolayı okul öncesi eğitimden faydalanamayan öğrencilerin masrafını karşılayacaklarını söyledi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasında Yozgat'ın pilot illerden biri olduğunu belirterek, "Geçen yıllara göre okul öncesi eğitimde okullaşma oranımız her geçen gün artmaktadır. Bunun dışında bazı veliler maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarını okul öncesi eğitime gönderemediklerini bildirmektedirler. Bu velilerimizin ihtiyacını karşılamak için bir proje hazırladık ve proje bakanlığımız tarafından kabul edildi" dedi.

Proje kapsamında maddi imkansızlıklardan dolayı okul öncesi eğitime gidemeyen çocukların giyim ve eşya masraflarının karşılanacağını ifade eden Gamsız, "Bu proje için 100 bin YTL ödenek ayrılmıştır. Maddi imkansızlıklardan dolayı okul öncesi eğitime katılmayan öğrencilerimizi eğitime alacağız. Biz her zaman eğitim için 7 yaş çok geç diyoruz ve tüm çocuklarımızın okul öncesi eğitime alınmasını istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:26:06
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 18:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?