5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İlaçlar köylünün ayağına gidecek

İLAÇLAR KÖYLÜNÜN AYAĞINA GİDECEK

Yozgat'ta aile hekimliği uygulaması kapsamında köylerde reçete yazılan hastaların ilaçları kendilerine teslim edilecek.

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü ve Eczacılar Odası, başlattığı uygulama ile köylerde yaşayan hastaların ilaçlarını, hastanın ayağına götürecek. Konuyla ilgili olarak köy muhtarlarıyla yapılan toplantıya katılan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat'ta aile hekimliği sistemine geçildiğini belirterek, "İlimizde 3 bin 500 kişiye bir hekim tahsis edilmek suretiyle artık bölgede yaşayan insanlarımızın birer doktoru olacak. Bu hekimleri aile hekimliği sistemi gereğince, haftada bir veya iki kez köylerimize uğrayarak, hastaları muayene edip onların reçetelerini verecek. Fakat hastalarımız reçetelere yazılan ilaçları almak için şehirdeki eczanelere gelmek zorunda kalıyor. Bu şekilde hastalarımız beklide ilaç parasından daha fazla yol masrafı yapıyorlardı" dedi.

Şimdi getirilen sistemle Eczacılar Odasıyla yapılan protokol gereğince, köylere giden hekimlerin reçeteyi yazdıktan sonra hastaya teslim etmeden Eczacılar Odasına getireceğini ifade eden Vali Şentürk, "Hastaya ait reçeteyi teslim alan Eczacılar Odası bu reçeteyi nöbetçi eczaneye verecek. Eczanede hasta ismine göre ilaçları hazırlayıp bir vasıta ve eczacı kalfasıyla birlikte hastalarına götürecek. Eczacı kalfası ilaçların nasıl kullanacağını anlatarak ilaçları hastalara teslim edecek. Hastanın sosyal güvencesi varsa ödemesi gereken payı, sosyal güvencesi yoksa ilaç parasının tamamını görevli eczacı kalfasına ödeyecek" diye konuştu.

Bu uygulamada köy muhtarlarına büyük görev düştüğüne değinen Vali Şentürk, "eczacı köyde hastaları tek tek dolaşması büyük zaman kaybına neden olacaktır. Bunun için köy muhtarı eczacı köye gelmeden 10 dakika önce anons yapıp hasta veya hasta yakınlarını bir yerde toplayarak ilaçların kısa sürede dağıtılmasını sağlayacak" diye konuştu.

Daha sonra Eczacılar Odası Başkanı Harun Lekesiz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, konu hakkında köy muhtarlarına geniş bilgi verdi.

İLAÇLAR KÖYLÜNÜN AYAĞINA GİDECEK
İLAÇLAR KÖYLÜNÜN AYAĞINA GİDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:15:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?