7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İlk ziyaret şehit ailesine

Yozgat'ta yeni görevlerine başlayan İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, ilk ziyaretlerini Vali Amir Çiçek ile birlikte şehit ailesine yaptılar.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve geçtiğimiz günlerde yeni görevlerine başlayan İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, 11 Ağustos tarihinde Erzincan'ın Kemah ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun, Sorgun ilçesine bağlı Dişli köyünde yaşayan dedesi 75 yaşındaki Osman Muratoğlu ve yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dilediler.

Ziyaret sırasında göz yaşlarını tutamayan Osman Muratoğlu'nu teselli etmeye çalışan Vali Amir Çiçek, Şehit Önder Muratoğlu'nun acısının sadece ailesinin acısı değil tüm Türk milletinin acısı olduğunu söyledi. Çiçek, "Şehitlik mertebesi çok yüksek bir mertebedir, Önder'in acısını yüreğimizde hissediyoruz. Önder gibi vatan uğruna can verecek gençlerimiz olduğu müddetçe, bu vatanı kimse bölemeyecektir" dedi.

Türk milletinin askere güle oynaya, ellerine kınalar yakarak gittiğini ifade eden Vali Çiçek, "Türk milleti asker bir millettir. Askerlik görevini yürekten, severek yapmaktadır. Gerektiğinde de canını seve seve vermektedir. Şehit aileleri hepimizin ailesidir. Şehit yakınları, şehitlerimizin bize birer emanetidir. Devletimiz ve milletimiz şehit ailelerinin her zaman yanındadır" dedi.

Şehit Jandarma Er Önder Muratoğlu'nun dedesi Osman Muratoğlu, ziyaretlerinden dolayı Vali Amir Çiçek ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Önder'in kaderinde şehit olmak varmış, şehit oldu. Vatan sağ olsun" dedi

Başsağlığı dileğinin ardından Kuran'ı Kerim okutularak dua edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?