8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

İlköğretim okulunda yangın tatbikatı

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yozgat Özel Ergin Sivil Savunma Kulübü ile Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yangın tatbikatı düzenledi.

Özel Ergin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen yangın tatbikatında, öğrencilere yangın anında okulun nasıl boşaltılacakları gösterilirken, Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, öğrencilere önce yangın çeşitleri ve söndürme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra itfaiye erleri tarafından öğrencilere yangına nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak gösterdi. Yangının nasıl söndürüldüğünü gören öğrencilerde, tekrar çıkartılan yangınları, yangın tüpleri ile söndürerek tatbikata katıldılar.
Tatbikat sonunda bir açıklama yapan Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, okullarda bu tür yangın tatbikatları düzenleyerek, yangın çıktığından nasıl hareket edilmesi konusunda bilgi verdiklerini, öğrencilere yangının nasıl söndürüleceği konusunu da uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi.

Özel Ergin İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Açıkyörük, okulun sivil savunma kulübünün bu tatbikatı düzenlediğini belirterek, "Öğrencilerimiz bu tatbikatla hem yangın çeşitlerini öğrendiler, hem de yangının nasıl söndürüleceği konusunda bilgi edindiler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 17:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?