30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

İMKB'den Yozgat'a iki okul

İMKB YOZGAT'A İKİ OKUL YAPACAK

Yozgat'a gelen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkan Yardımcısı Adalet Polat, Yozgat'a bir ilköğretim bir de meslek yüksek okulu yapacaklarını söyledi.

İMKB Başkan Yardımcısı Adalet Polat, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret ederek, yapılacak okullar hakkında bilgi verdi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye'nin her yerinde önemli yerlerde görev yapan Yozgatlıların bulunduğunu, bunlarla gurur duyduklarını söyledi. İMBK Başkan Yardımcısı Adalet Polat'ın Yozgatlı olduğunu ve Yozgat'a iki müjdeli haberle geldiğini belirten Vali Şentürk, "İMKB Boğazlıyan ilçemize 3,5 milyon liraya mal edilecek 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. Böylelikle Boğazlıyan ilçemizde yaşanan okul sıkıntısı giderilmiş olacaktır. Yine İMKB Bozok Üniversitemize bir Sağlık Meslek Yüksek Okulu yaptırmayı planlanmış ve kararlaştırılmıştır. Her iki okulun protokolü İMBK başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokolle onaylanmıştır. Sağlık meslek yüksek okulunun maliyeti 4 milyon lira civarındadır. Bu yıl İMBK'den alacağımız eğitim yatırım miktarı 7,5 milyon liradır. Misafirimiz olan hemşerimiz İMKB Başkan Yardımcısı Yozgat sevdalısı Adalet Polat beye teşekkür ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş'in de Yozgatlı olduğunu ifade eden Vali Necati Şentürk, "Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Osman Güneş bey valiliğimizi ziyaret etti. Bir toplantı düzenleyerek ilimizin sorunlarını görüştük. İlimizde kent güvenlik yönetim sistemlerinin yetersiz yada hiç olmadığı gündeme geldi. İçişleri Bakanımız Ankara'ya döndüğünde ilimize Yozgat Merkez'e Boğazlıyan ilçesine ve Yerköy ilçesi için 500'er bin lira, Akdağmadeni için 300 bin lira olmak üzere bir milyon 800 bin lira ödenek tahsis etmiştir" diye konuştu.

İl merkezinde MOBESE sisteminin kurulu bulunmasına rağmen yetersiz olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, "Özellikle Atatürk yolu, yeni yapılan yerleşim alanları bu sitemin dışında kalıyordu. Ayırlan bu ödenekle bu yerler sisteme dahil edilecek. Yerköy ve Boğazlıyan İlçemizin MOBESE sistemleri yapılacak. Sorgun ve Şefaatli ilçelerimizin MOBESE sistemleri ihale edildi. Çekerek ilçesine ise özel idare desteğiyle MOBESE sistemi kurulacak. Böylece ilçelerimiz daha güvenli hale gelmiş olacak" ifadelerini kullandı.

İMKB YOZGAT'A İKİ OKUL YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 14:19:00
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 14:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?