5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İnci Varinli yılın rektörü

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İNCİ VARİNLİ YILIN REKTÖRÜ SEÇİLDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından "2009 Yılının En Başarılı Rektörü" seçildi.

2009 Yılının en başarılı rektörü seçilen Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat ve Üniversite için var gücü ile çalıştıklarını belirterek, "Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, 2009 yılı en başarılı rektör olarak bizi layık görmüşler kendilerine teşekkür ediyorum. Biz hizmet için buradayız, bunu da layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesinin hem akademik yönden hem de fiziki açıdan çok hızlı bir gelişim yaşadığını belirten Rektör Varinli, "Üniversitemiz iki yıl üst üste üniversiteler arası en çok makale yayınlayarak birinci olmuştur. Yine fiziki açıdan çok hızlı bir gelişim süreci yaşıyoruz. Bir taraftan devlet, bir taraftan hayırsever ve bir taraftan da Avrupa Birliği projeleri ile üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. 2010 yılının sonunda yerleşke planımızdaki yer alan binalarımızın 3'te birini tamamlamış olacağız, bu da yaklaşık 40'ı aşkın bir binayı oluşturuyor " dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesinin 2010 yılı bütçesinin 45 Milyon TL olduğunu dile getiren Rektör Varinli, "Bu bütçemiz çerçevesinde şuan inşaatı devam eden eğitim, iktisadi idari bilimler fakültesi, ziraat fakültesi binamızın inşaatı devam edecek. Ayrıca Rektörlük hizmet binası yapacağız.Üniversitemiz için 35 bin metrekare kapalı alan planlanırken, biz 55 bin metrekare kapalı alana ulaştık. Bu bizim için çok iyi bir sonuçtur" diye konuştu.

Üniversite olarak hayırsever işadamlarının desteğine ihtiyaçları olduğuna değinen Varinli, "Hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ, tarafından yapılan kongre kültür merkezi inşaatı sürüyor. İnşallah Hayırsever İşadamımız Akdağ, bu inşaatın ardından yine bizlere destek olacak. Tıp Fakültesi için Gülaylar destek bekliyoruz. Gülaylar ile son görüşmemizde, krizden dolayı bir aksama olduğunu ancak, sözlerinin üzerinde durduklarını ve tıp fakültesini yapacaklarını söylediler. Üniversitemizin gelişmesi için tüm hayırsever iş adamlarından yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İNCİ VARİNLİ YILIN REKTÖRÜ SEÇİLDİ
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İNCİ VARİNLİ YILIN REKTÖRÜ SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 16:02:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?