5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İnternet kafelere denetim

YAZ TATİLİNDE İNTERNET KAFELERDE DENETİM ARTACAK

Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamı Osman Kıvanç, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte internet kafelere yönelik denetimlerin daha da arttırılacağını söyledi.

Boğazlıyan Kaymakamı Kıvanç, İnternet kafelerin amacına uygun şekilde hizmet vermeleri, çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimlerine zarar vermemeleri noktasında yaz tatili boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mercek altına alarak sıkı bir denetime alınacağını belirterek, "Gençlerimizin yaz tatiliyle birlikte internet kafelere olan ilgisi yoğunluk kazanıyor. Bu yoğunluğu dikkate alarak, internet Kafelerin amacına uygun şekilde hizmet vermeleri noktasında İlçe Emniyet Müdürlüğü denetim ve kontrollerini daha da sıklaştıracak. Yapılacak denetimlerde çocukların sosyal ve psikolojik gelişimini etkileyen sitelere girişleri engelleyen filtreleri bulunmayan,12 yaşından küçük çocuklara müsaade eden, sigara içilen kafe sahiplerine gerekli uyarı ve cezai işlemler uygulanacak" dedi.

İnternet Kafelere karşı değiliz diyen Kaymakam Kıvanç, "İnternet kafelerin, çocuklarımızın, gençlerimizin ruhsal ve zihinsel gelişimlerine zarar verecek ortamlar olmasına kesinlikle fırsat verilmeyecek. Bu sebeple internet kafe işletmecilerinin yasal çerçevede belirlenen her türlü tedbiri almalarını, aksi takdirde kapatmaya kadar varacak cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalacaklarını önemle belirtiyorum. Bu konuda anne ve babalara da büyük görev düşmektedir. 'Kaymakamlık olarak biz çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmeleri noktasında idare olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Anne ve babalar da çocuklarının takipçisi olsunlar. Kimlerle arkadaşlık ediyorlar, nerelere gidiyorlar, nasıl zaman geçiriyorlar. Bu konulardan mutlaka haberdar olsunlar. İnternet kafeleri faydalı bir şekilde kullanıp, kullanmadıklarını denetlesinler. Her türlü zararlı alışkanlıktan uzak durmaları noktasında uyarılarını eksik etmesinler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 14:43:02
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
internet cafeci IP: 78.187.72.xxx Tarih : 20.06.2010 11:05:45

evet bencede güzel bi uygulama.ama bu arada her şeyde internet cefeciler suçlanıyor.kimse diyemiyorki.biz bu zararlı siteleri kapatacagız cocuklar giremeyecek demiyor.youtube yi kapattılarsa o siteleride kapatsınlar aynı şekilde kimse giremesin.vurun bakalım kafeciye.her pislik internet cafelerde oluyor evdeki internet kullanıcıları o kadar temiz internet kullanıyorki. sanki evde girince o sitelere bi şeyler olmuyor cocukların zekası gelişiyor.kötüyse her yerde kötü kardeşim . internet cefecilerin dertlerini dinleyen hiç bir makam yok.elektrikler gider her gün 3-5 defa saatlerce gelmez.internet gider günde 3-5 defa saatlerce gelmez .bizlerde ev gecindiriyoruz bizimde cocuklarımız var.bizimde onlara harclık vermemiz gerekiyor.evimize ekmek almamız gerekiyor bunları hiç düşünen yok.lütfen azıcıkta birileri bizim dertlerimize derman olmaya calışsın