5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İnternet kafelere uyarı!

SORGUN'DA İNTERNET KAFELER VE KAHVEHANELER UYARILDI

Yozgat'ın Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ve Sorgun Emniyet Müdürü Halil Gültekin, kahvehaneler ve internet kafe işletmecileri ile bir toplantı yaparak, sigara ve kumar konusunda uyarılarda bulundu.

Öğretmen Evinde yapılan toplantıda Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, kapalı ortamda sigara içilmesinin yasak olduğunu belirterek, çekerek, " Ben konulan yasaklarda korku ve cezayla bir sonuç alınacağına inanmıyorum. Karşılıklı sevgi saygı ile daha iyi sonuç alınacağına inanıyorum. Siz kahve ve internet kafe işletmecilerinin bu konuya olan tutumu sigara yasağına karşı verilen cezalardan daha etkili olacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra kahvehaneler işletmecilerinin uyması gerektiği kurallar hakkında bilgiler aktaran, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Halil Gültekin,"Kahvelerde kumar oynatılmaması gerekmekte. İnternet kafelerde bulunan bilgisayarlarda kesinlikle filtre bulunmalı. Açma kapama saatlerine dikkat edilmeli. Ramazan dolayısıyla şu an kapama saati 3 Ramazan dan sonra ise bu saat 12 olacak. Yaşla ilgili konular kesinlikle çok önemli ve son olarak iş yeri açma belgelerinin kesinlikle tam olması gerekmektedir" diye konuştu.

Kahveciler ise tek sorunlarının sigara olduğunu buna kökten çözüm getirilmesi gerektiğini belirterek, böyle giderse kahvehanelerin artık tarih olacağını söylediler.

İnternet kafe işletmecileri ise sigara yasağından oldukça memnun olduklarını belirterek, " Yasaktan önce sigara külü bilgisayarımıza zarar veriyordu. Yok masa yanıyor. Yok klavye yanıyor. Yasaktan sonra ise 6 ayda bir boya yaptığım dükkanı 2 sende bir boya yapar duruma geldik. İnternet kafelerin tek problemi bir kütüphane işlemi ve bilgi deposu görevi gören internet kafelerin halkın üzerindeki kötü görümünün kalmasıdır " diye belirttiler.

Sorgun Kaymakamı Kılıç ve Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Halil Gültekin önerileri ve şikayetleri dikkatle dinleyerek, yardımcı olacaklarını söylediler.

SORGUN'DA İNTERNET KAFELER VE KAHVEHANELER UYARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:36:01
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?