5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İnternet kafelere zabıta denetimi

YOZGAT'TA ZABITA İNTERNET KAFELERİ DENETLEDİ

Yozgat Belediyesi Zabıta Ekipleri, internet kafeleri denetleyip, kurallara uymayan kafe sahiplerine uyarılarda bulundu.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde bulunan internet kafeleri denetleyerek, kurallara uymayan kafe işletmecilerine uyarılarda bulunurken, ders saatinde kafede bulunan öğrencileri de okullarına gönderdi.

İnternet Kafelerin denetiminden sonra bir açıklama yapan Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, belirli aralıklarla internet kafeleri denetlediklerini belirterek, "Valilik oluruyla internet kafelerdeki kurallar belirlenmiştir. Bu kurallardan bir tanesi sabah 08.00 ile 17.00 arasında ortaöğretim öğrencilerinin ve 12 yaşından küçük çocukların yanında velisi olmadan kafelere girmesi yasaktır. Yine kafelerde internette zararlı sitelere girmesi yasak, ayrıca kafelerde kamera bulunacak" dedi.

Denetimlerde internet kafe işletmelerinin çocuğunun kurallara uyduğunu dile getiren Zabıta Müdürü Baran, "Kurallara uyan duyarlı esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Birkaç internet kafede öğrenci alındığını gördük. Kabahatler kanunun 32. maddesine istinaden bu kafelere 143 lire para cezası uyguluyoruz. Bir daha tekerrür ederse belediyemiz encümen kararı ile 3 ile 15 gün arasında kapatma cezası veriliyor. Kurallara uymamama da daha ısrar ederse o zamanda çalışma belgesi iptal edilmektedir. Biz velilerin çocuklarının takipçisi olmasını istiyoruz, Cumartesi Pazar haricinden internet kafelere göndermesinler" diye konuştu.

YOZGAT'TA ZABITA İNTERNET KAFELERİ DENETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 12:42:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 13:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?