7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İş adamından 120 kişilik yurt

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine 8 derslikli çok programlı lise yaptıran hayırsever iş adamı Adem Karacabay, öğrenciler için birde 120 kişilik yurt yapacak.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yenifakılı ilçesine hayırsever iş adamı Adem Karacabey tarafından yaptırılmakta olan 8 derslikli çok programlı lise inşaatının hızla devam ettiğini ve 5'inci kata gelindiğini söyledi. Gamsız, "Hayırsever iş adamımız Adem Karacabay, okul inşaatını gezmeye geldiğinde ilçede öğrenim görecek öğrenciler içinde 120 kişilik pansiyon yaptıracağı sözünü vermişti. 120 kişilik pansiyonumuzun protokolünü imzaladık" dedi.

Yenifakılı ilçesinde öğrenim gören öğrenciler için yurt probleminin bulunduğuna değinen Milli Eğitim Müdürü Gamsız, "Adem Karacabay'ın yaptıracağı yurt ile bu problem çözülecek. Hayırsever iş adamımız ile 120 kişilik olarak protokol imzaladık. Ancak Adem Bey isterse 200 kişilik yurt yapabilecek. Yurdumuz 120 kişilik olarak tamamlanırsa 60 erkek 60 kız öğrenci kalabilecek, 200 kişilik olarak tamamlanırsa 100 erkek, 100 kız öğrenci kalacak. Okul ve yurdumuz 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak" dedi.

Hazırlanan yurt projesinin çok güzel olduğunu ifade eden Gamsız, "Yurt içerisinde dinlenme yerleri, sosyal alanlar, internet cafeler, kuaför ve revir gibi bölümler bulunmaktadır. Hayırsever iş adamı Adem Karacabay'a yaptığı bu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyor, yapılan bu katkıların diğer hayırsever iş adamlarımıza örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?