5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İş adamından kasabasına vefa

YOZGATLI İŞ ADAMI DOĞDUĞU KASABAYA LİSE YAPTIRIYOR

Ankara'da yaşayan Yozgatlı hayır sever iş adamı doğduğu kasabaya 24 derslikli lise yaptırıyor.

Ankara'da yaşayan Yozgatlı Hayır Sever İş Adamı Adnan Beker, Yozgat'ta doğduğu Çadırardıç Kasabasına yaptıracağı Lisenin protokolünü düzenlenen törenle imzaladı. Yozgat Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine Vali Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İş Adamı Adnan Beker, Çadırardıç Belde Belediye Başkanı Yusuf Mertoğlu ve İş Adamı Adnan Beker'in anne ve babası katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Yozgat'ta ilköğretim, lise ve üniversite ile ilgili olarak vatandaşların çok duyarlı olduğunu belirterek, "Bu konuda vatandaşımız nerede ikamet ederse etsin , ticarethanesi nerede olursa olsun, kendi doğduğu yöreye eğitim alanında yardım yapmak istiyor. Bizde onlara elimizden gelen kolaylığı ve yardımı yapmaya çalışıyoruz. Okullaşma ile ilgili olarak düzenlenen tüm kampanyalardan Yozgat nasibini almaktadır. Buraya yapılacak okulun kazasız belasız yapılmasını, oradaki çocuklarımızın, bu kurumdan yararlandırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Çadırardıç'ın Yozgat'ın geri kalan yerlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Çadırardıç beldesine yapılan liseyi bir kompleks haline getireceğiz. Oradaki çocuklarımızı özellikle kızlarımızı eğitime ve hayata hazırlamasını sağlayacağız. Çadırardıç'ta bina ve altyapı eksiğimiz vardı. Bu lise altyapı eksiğini tamamlayacak ve ileride boş kalmayacak. Eğitimimiz daha iyi olacak. İki yıl önce 'Kaliteli Eğitim İçin Aile Bireylerinin Etkinleştirilmesi' projesini Çadırardıç'ta başlatmıştık. Orda kaliteyi artırdığımız takdirde diğer yerlerde artıracak. Orada en büyük sıkıntımız yer ve okuldu, şimdi bu eksiklik giderilmiş olacak" şeklinde konuştu

Çadırardıç beldesine lise yaptıracak olan Hayır Sever İş Adamı Adnan Beker, ticaretle uğraştığını belirterek, "Allah nasip etti önce köyümüze okul yaptırmaya başladık. Zaman zaman kasabamızda öğrencilerimizin giyimlerini üstleniyor, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kasabamıza hizmet etmeye talibimiz, liseyi babam Hacı Çelebi Beker adına yaptırıyoruz ve liseye babamın ismi verilecek. Yozgat'ımızı seviyoruz, bize destek veren Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu okul bittikten sonra, nasip olursa bir okul da kendi adıma yaptıracağım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çadırardıç Beldesine yaptırılacak olan 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli ve bir yılda tamamlanacak Lisenin protokolü imzalandı.

YOZGATLI İŞ ADAMI DOĞDUĞU KASABAYA LİSE YAPTIRIYOR
YOZGATLI İŞ ADAMI DOĞDUĞU KASABAYA LİSE YAPTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:09:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 16:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim doğru IP: 78.166.243.xxx Tarih : 23.02.2010 00:24:47

 oraya liseden önce yol yapılsa öğretmenlerin kalacağı adam gbi bir lojman yapılsa daha makbule geçer