7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

İş adamlarından üniversiteye destek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bir basın toplantısı düzenleyerek 20-21 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılan toplantı hakkında bilgi verdi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan basın toplantısına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Latif Memiş ve Yozgatlılar Derneği Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz katıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 20-21 Mart tarihleri arasında Bozok Üniversitesine katkı ve Yozgat'a yatırım yapılmasını sağlamak amacıyla İstanbul'da bulunan Yozgatlı iş adamları ile bir toplantı düzenlediklerini belirterek, "Sait Halim Paşa Yalısında düzenlenen toplantıya çok sayıda işadamı katıldı. İş adamlarımıza Bozok Üniversitesinin eksiklerini ve öncelikli yapılması gerekenler konusunda bilgi aktardık. Onlarda üniversitemize sahip çıkacaklarını ve üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını söylediler" dedi.

Toplantının çok olumlu geçtiğini ifade eden Vali Çiçek, "İstanbul'da yapılan toplantı sonucunda hemşehrilerimiz üniversiteye katkı sağlamak için fakülte, yüksek okul binaları yapacakları gibi ayrıca para yardımında da bulunacaklar. Gülaylar Altından Mehmet Gülay, Tıp Fakültesi Dekanlık Binası, Eğitim Binası ve Tıp Fakültesi Hastanesinin bir bölümünü yapmayı üstlendi.Permak Grup'dan Selim Uyar, Bir fakülte binası, Arıkanlı Holding adına İbrahim Arıkan, üniversitenin acil ihtiyaç listesinden acil olanların yapımını üstlendi. Varlık Makine'den Ekrem Varlık, Çamlık İnşaat Yusuf Erkoç, Irmak Grup Yüksel Akgül 100 bin dolar, Uşak Seramik Durmuş Tanış 50 bin YTL, Yozgatlılar Dernek Federasyonu ve Yozgat Ticaret Odası Başkanı Şenol Taştan 50 bin dolar, Yozgat Belediyesi 50 bin YTL, Yozgat Özel İdaresi 100 bin YTL, Adem Karacabey Yenifakılı İlçemize çok programlı lise, Niyazi Polat, Süleyman Saçan, Murat Kurter, Rızvan Yılmaz isimli hemşehrilerimiz de 10 ar bin YTL yardımda bulundular. Gülaylar Altın tarafından yapılacak olan Tıp Fakültesi binaları için önümüzdeki günlerde teknik bir ekip gelerek çalışmalara başlayacak. Başta Erdoğan Akdağ olmak üzere tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de, birlik beraberlik içerisinde geçen toplantıdan çok olumlu sonuçlar çıktığını belirterek, "Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe hem üniversitemiz hem de ilimiz çok kısa sürede gelişecektir. Bu tür toplantıları yine valimiz Amir Çiçek başkanlığında Ankara ve İzmir gibi illerde de yapacağız" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'de üniversitenin gelişmesi yöünde çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Yozgat Üniversitesi Vakfı Başkanı Valimiz Amir Çiçek ve Vakıf Başkan Yardımcısı Belediye Başkanımız Yusuf Başer'e üniversiteye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YUSUF AKYÜZ IP: 85.110.140.xxx Tarih : 21.09.2008 12:11:47

Ben yozgat ili Sarıkaya ilçesi Hasbek köynden Yasuf Akyüz Şu deniz Feneri olayı ve Şaban Dişli gibi olaylarda bunlara destek veren Bekir Bozdağ ve Cemil Çiçek gibi milletvekilerinden bir yozgatlı olmaktan UTANÇ DUYUYORUM ve bunlara iyimser bakan sessiz kalan onlara iyi insan diyen yozgatlı var ise onlardan da utanç duyyorum