6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

İşadamından bilim sanat merkezi

İŞADAMI CENGİZ SEYHAN TURHAN'DAN YOZGAT BİLİM SANAT MERKEZİ

Yozgatlı işadamı Cengiz Seyhan Turhan tarafından yaptırılacak olan bilim sanat merkezinin protokolü törenle imzalandı.

Tarihi Hayri İnal Konağı'ndan düzenlenen protokol imza törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, işadamı Cengiz Seyhan Turhan ve eşi Fatma Temel Turhan ile İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, hayırsever işadamı Cengiz Seyhan Turhan'ın eğitime büyük katkıları bulunduğunu belirterek, "Bu katkılarını sürdürmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, işadamı Cengiz Seyhan Turhan ve eşi Fatma Temel Turhan'ın daha önceki yaptırdıkları ilköğretim okulu ve bilim sanat merkezini ziyaret ettiğini belirterek, "İşadamımız bilim sanat merkezinin artık Yozgat'a yetmediğini ve daha büyüğünün yapılması gerektiğini düşünerek, yeni bir bina yapacağını bildirdi. Bizde kendilerine arsa konusunda yardımcı olacağımızı söyledik ve belediyeye ait 10 bin metrekarelik arsayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis ettik ve şuanda oraya Bilim Sanat Merkezi yapılacak. İşadamımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cengiz Seyhan Turhan da, Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi'nin şuan Yozgat'ın ihtiyacını karşılayamadığını belirterek, "Yine Fatma Temel Turhan ismi ile daha büyük, daha modern bir bilim sanat merkezi yapmaya karar verdik. Belediye başkanımızda arsasını verdi. İnşallah kısa sürede bilim sanat merkezi tamamlanarak hizmete açılır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalanıp topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

İŞADAMI CENGİZ SEYHAN TURHAN'DAN YOZGAT BİLİM SANAT MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 18:28:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 19:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?