6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

İşadamları ortak AVM kuruyor


Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bir araya gelen Yozgatlı işadamları ve bazı esnaf, en az 50 bin metrekare kapalı alanı bulunan bir alışveriş merkezi kurulması yönünde görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda işadamlarına yapılacak proje hakkında bilgi veren Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, belediyeye ait olan 23 bin metrekare alana sahip buğday pazarının ihale usulü ile satılacağını hatırlatarak, bu alanın işadamları tarafından değerlendirilmesini istedi.

Özışık, “Bunun için tüm Yozgatlı işadamları bir araya gelip güç birliği oluşturarak, bu alana en az 50 bin metrekaresi kapalı olacak şekilde bir alışveriş merkezi kurulmasını düşünmekteyiz. Bu konuda sizlerin görüş ve desteğini bekliyoruz" dedi.

Yapılacak olan alışveriş merkezi için yeni bir şirket kurulacağını ve bu şirket hisselerinin SPK mevzuatına uygun bir şekilde halka arz edilmesini düşündüklerini ifade eden Özışık, "Tüm Yozgatlı burada güçlerini birleştirerek, kar getirici ve Yozgat'ın sosyal ve ekonomik yönden önünü açabilecek projeyi hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

Projeye destek veren işadamları, çalışmaların biran önce başlaması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda hızlı tren Yozgat'a gelmektedir. Yozgat ile Anakara arası 50 dakikaya inecek, bu nedenle Yozgat halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ve kent geneline hitap edecek projelerin yapılması gerekiyor. Yozgat Belediyesi'ne ait bu alana Yozgatlılar tarafından bir şey yapılmazsa il dışında gelecek bir başka insan yapacaktır. Bu nedenle yapılacak bu karlı işten Yozgatlıların yararlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?