3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

İŞGEM faaliyete başlıyor

Yozgat'ta küçük girişimcilerin iş kurmasını ve gelişmesini desteklemek amacıyla geçtiğimiz nisan ayında kurulan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ilk toplantısını yaptı.

Yozgat İş Geliştirme Merkezi'nde Yozgat Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Şenol Taştan, Çorum KOSGEB Müdürü Reşat Leblebicioğlu ve Yozgat Yatırım A.Ş. ortakları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Yozgat TSO Başkanı Şenol Taştan, toplantının amacının İŞGEM'de yer alacak firmaların seçimini yapmak olduğunu belirterek, "Bize 100 kişi yeni işletme kurmak için müracaat etmiştir. Biz bu girişimcilerden ilk etapta 12 girişimciyi tespit edeceğiz. Burada asıl amaç yeni işletmelerin kurulmasını sağlamak ve organize sanayi bölgesine alt yapı oluşturmaktır. Yıl sonuna kadar 27 küçük üreticimizi İŞGEM'e almak istiyoruz. Bu işletmelerimizi 3 yıl kendilerini geliştirdikten sonra daha büyük iş merkezlerine ya da organize sanayi bölgelerine taşıyacağız" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'a kurulan İŞGEM'in finansmanının 560 bin YTL'lik bölümünün Dünya Bankası'ndan karşılandığını, yer tahsisini de Yozgat Belediyesi'nin yaptığını belirterek, "Bugün burada üretim için 27 iş yeri hazırlanmıştır. Geçmişten günümüze kadar her vatandaşımız devletten bir beklenti içerisine girmiştir. Vatandaşın da kendi işini kurması ve yatırımını yapması Yozgat'ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. İŞGEM yeni yatırım yapmak, kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilere bilgileriyle destek olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 16:21:28
Güncelleme :13 Eylül 2007 Perşembe 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?