6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

İŞGEM kapanma noktasında...

Yozgat İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kapanma noktasına geldi.

Dünya Bankası'nın finansman desteğiyle, Özelleştirme İdaresi tarafından yürütülen ayrıca KOSGEB ve İŞKUR'un desteği ile 4 Nisan 2007 tarihinde kurulan ve 13 Haziran 2008 tarihinde resmi olarak hizmete açılan Yozgat İŞGEM, ilgisizlikten dolayı kapanma noktasına geldi.

Açıldığında 25 iş yerinden 200 kişinin istihdam edildiği İŞGEM’de bugün istihdam sayısı 30'a düştü. İŞGEM aracılığı ile tekstil işine giren Feramuz Gencer, daha önce 30 kişi ile üretim yaptığını belirterek,’’Bugün işlerim tamamen durdu, bütün işçileri çıkarmak zorunda kaldım. Şuanda 5-6 iş yeri zor güç çalışmaktadır" dedi.
Kağıt üretimi yapan Nihat Güneş ise ilk açıldığında 10 kişi ile çalıştığını hatırlatarak, birkaç gün içinde bütün işçilerini çıkaracağını söyledi.

Satış yapamamam ve kimsenin kendilerine destek olamamasından dert yanan işletme sahibi Güneş,” Yozgat'ta esnaflar dahi bizden ürün almıyor. Esnaf esnafa destek vermediği için İŞGEM kapanma noktasına gelmiştir. Burada bulunan tüm üreticiler büyük hayaller kurarak iş yerleri açmışlardı. Ancak hiç umduğumuz gibi olmadı. Ürettiğimiz ürünü satamıyoruz" şeklinde konuştu.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Özelleştirme İdaresi’nin Dünya Bankası ile ilgili sözleşmesini uzatmadığı için Yozgat İŞGEM için kullanılması gereken 472 bin TL'nin de gelmemesinden dolayo böyle bir sıkıntı yaşandığını belirtti.

Türkiye genelinde bulunan 16 İŞGEM’in Yozgat ile aynı kaderi paylaşmakta olduğunun altını çizen Başkan Özışık,” Hükümet teşvikleri çıkartırken İş Geliştirme Merkezlerini de göz önünde bulundursaydı, Türkiye Dünya bankasından alacağını almış olacaktı. Ancak Özelleştirme İdaresi sözleşmeyi uzatmadığı için alacağımız paraları alamadık" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 09:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?