8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

İŞGEM yeni ekmek kapısı oldu!

Yozgat'ta küçük girişimcilerin iş kurmasını ve gelişmesini desteklemek için kurulan Yozgat İş Geliştirme Merkezi (İşgem) vatandaşlara yeni iş kapısı oldu.

13 Haziran Cuma günü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katılımı ile resmi açılışı yapılacak olan İşgem'te bulunan 27 iş yerinin tamamı dolarken, istihdam sayısı da 200'e ulaştı. İş yerleri arasında hediyelik eşya, tekstil, kuru yemiş, ambalaj kağıt üretimleri gibi çeşitli üretimler yapılırken, Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının da testisi üretilmeye başladı.

Yozgat Testi Üretim İşletmesi sahibi Musa Durak, Yozgat'ta eksikliği hissedilen, hediyelik eşya üretiminin vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek, "Ürettiğimiz testileri, Yozgat il geneline verdiğimiz gibi çeşitli illere de göndermekteyiz. Tesisimizde 10 kişi istihdam ediyoruz. Daha fazla işçiye ihtiyacımız var, ancak kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu nedenle, halk eğitim ve yüksek okuldan yardım istedik" dedi.

Öte yandan kağıt fabrikasında işçi olarak çalışan Nihat Güneş'de, İşgeme müracaat ederek kağıt ambalaj tesisi kurduğunu belirterek, "Kurduğumuz kağıt ambalaj üretim tesisi Yozgat'ta ilk ve tek tesistir. İşgem'den 40 bin YTL makine kredisi kullanarak kurduk, üretime başladık. Müşterilerimizin siparişleri üzerine istedikleri her türlü ambalaj kağıdını yapabiliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 16:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?