5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

İsrail mitingle kınanacak

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE MİTİNG DÜZENLENEREK İSRAİL VE TERÖR KINANACAK

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde sivil toplum örgütleri ortaklaşa yapacakları mitingle terör ve İsrail'in yardım gemilerine saldırmasını kınanacak.

Sorgun'da yarın Cuma namazı çıkışında, Belediye Meydanında Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Eğitim Sen, Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen, Anadolu Gençlik Derneği, ASGİAD, Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları, ortaklaşa İsrail ve Terörü kınama mitingi düzenleyecek.

Miting öncesi bir basın açıklaması yapan sivil toplum örgüt temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Komutanlığına yapılan roketli saldırı ve İsrail tarafından yardım filolarına yapılan saldırıyı kınadı.Sorgun Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda yapılan açıklama da meselenin insanlık ve haysiyet davası olduğuna dikkat çekilerek kadın erkek herkes mitinge çağrıldı.

Toplantıyı yöneten Saadet Partisi İlçe Başkanı Haydar Çekerek yapılan saldırıları lanetleyerek "Yapılan saldırılarda her ne kadar diğer ülkelerin insanları da olsa gemide bulunanların çoğunluğunun Türk olması ve en büyük zararı Türk vatandaşlarının görmesi nedeniyle en yüksek tepkinin de Türkiye'den çıkması gerektiğine inanıyorum. Ne kadar çok katılım olursa sesimizi o kadar çok duyururuz.Bu yüzden bütün halkımızı yapılacak olan mitinge bekliyorum" dedi.

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE MİTİNG DÜZENLENEREK İSRAİL VE TERÖR KINANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 18:57:02
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 19:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?