6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

İşsizlerin iş izdihamı

Yozgat'ta, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) Projesi kapsamında açılan 200 kişilik iş için 500 kişi müracaat edince, izdiham yaşandı.

İşsizliğin en fazla yaşandığı illerden biri olan Yozgat'ta, geçici istihdam alanı oluşturmak için açılan TYÇP Projesi kapsamında 5 ay okul ve belediyelerde çalıştırılmak üzere 200 kişilik iş alanı belirlendi. 200 kişilik işe 500 kişi müracaat edince kayıtlar spor salonunda yapıldı ve işe girecek kişiler kura ile belirlendi.

İşsizlerin bir an önce içeriye girmek istemesi ise kapı önünde izdihama neden oldu. Kapıda bekleyen görevlinin uyarmasına rağmen işsizler, biran önce içeriye girmek için birbirleri ile adeta yarıştı. Spor salonuna girerek kayıtlarını yaptıran gençler, daha sonra tribünlere çıkarak kuranın çekilme saatini beklemeye başladı.

Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, 200 kişilik iş için bin kişinin müracaat ettiğini belirterek, "Müracaat edenler arasında bir eleme yapıldı ve 500'e indirildi. Bu 500 kişi arasında da kura çekilecek. Kura sonunda ismi çıkanların 135'i okullarda, diğer 65 kişi ise çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. Bu iş 5 ay geçici olarak belirlenmiştir. 5 ay sonra bu kişiler çıkarak ödenek geldiği taktirde tekrar bir işe alım daha yapılacak" şeklinde konuştu.

Kayıtlarını yaptıran gençler, işsiz olduklarını ve ne iş olursa yapacaklarını belirterek, "Evimize ekmek götürmemiz gerekiyor. Onunu için ne iş olursa yapmaya hazır" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 15:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?