27
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

İşte kurban kesim yerleri

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kurban kesim yerlerinin belirlendiğini söyledi.

Başer, yaptığı açıklamada, Canlı Hayvan Pazarı içindeki kurban kesim yerlerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan için kesim ücretini komisyonun belirleyeceğini ifade etti.

Bu yıl kurban kesim yeri sayısını artırdıklarını belirten Başer, "Kurban kesim yeri olarak İstanbulluoğlu Mahallesi Hamidiye Yurdu Yanı, Boğaziçi-Sefa Sitesi önü, Dolunay-Bozok Sitesi yanı, Fatih Mahallesi Erdemler halk ekmek önü, Rehabilitasyon Merkezi önü, 1. Etap TOKİ İlköğretim Okulu karşısı, Hayvan Pazarı kesim alanı ve cadde sokaklara taşmaksızın kişilerin kendi mülkiyet alanlarını belirledik" dedi.

Canlı Hayvan Pazarı'ndaki kesim yerlerinde kasapların ve veteriner hekimlerin kurban kesimine yardımcı olacağını belirten Başer, şunları kaydetti:

"Hayvan atıklarının çevreye atılmaması için kurban kesim yerlerinde 6 bin adet çöp poşeti dağıtılacak. Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında kurbanını kesen vatandaşlara Kabahatler Kanuna göre 169 lira ceza keseceğiz. Vatandaşlarımızdan cezai işleme maruz kalmamaları için kurban kesimini belirlenen yerde yapmalarını istiyoruz. Ayrıca kurbanlıkların dışkıları ve atıklarının da vereceğimiz çöp poşetlerine konularak çöp tanklarına atılması konusunda hassas davranılmasını istiyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2012 Salı 17:42:16
Güncelleme :10 Ekim 2012 Çarşamba 16:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?