5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Jandarma'dan nefes kesen gösteri

jandarmaYozgat İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı. 

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Vali yardımcıları İzzettin Sevgili, Hasan Kayhan, Cemalettin Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende Jandarma Yüzbaşı Birol Abbas, jandarmanın tarihçesini anlattıktan sonra İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Akgün, güvenlik ve huzurun tarih boyunca insanoğlunun temel ihtiyaçlarının başında geldiğini belirtti, Akgün, "Milletimizin bağrından çıkan kahraman ve fedakar jandarmamız bugün olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve milli bütünlüğümüze kast edecek her türlü tehdide karşı koymaya kararlıdır" dedi
Konuşmaların ardından temsili olarak rehine kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda bir yolcu otobüsünü ele geçiren teröristler etkisiz hale getirilerek rehineler kurtarıldı. Daha sonra jandarma komandoların tek ip üzerinden geçişleri izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. 

Geçit törenin ardından, davetliler jandarma tarafından kullanılan silah ve malzemelerin sergilendiği standları gezdiler, tören şehit aileleri ve davetlilerin katıldığı kokteyl ile sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 16:41:52
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 16:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?