6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Jeotermal alanlar tanıtılıyor

YOZGAT'IN JEOTERMAL ALANLARI TANITILIYOR

Yozgat'ta bulunan jeotermal kaynaklar, yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun'un girişimleriyle yurtiçi ve yurtdışından gelen yatırımcılarla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile MTA'dan gelen temsilciler, Yozgat'ta jeotermal kaynakların bulunduğu alanları gezerek, bilgi aldı. AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ile birlikte gelen heyet önce Yozgat Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti. Vali Çiçek, yurtiçi ve yurtdışından müteşebbisleri Yozgat'a yatırıma davet ettiklerini belirterek, "İlimiz yeraltı kaynakları ve özellikle jeotermal enerji konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. İlimizde genelde sıcak sular sadece tedavi amaçlı kaplıcalarda kullanılmaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla konut ısıtılması ve seracılıkta da kullanılmaya başlanmıştır" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ise, Yozgat'ın sürekli göç veren bir il olduğunu belirterek, "Yapılacak yatırım ve açılacak iş sahalarıyla göçün durdurulmasını, Yozgatlının Yozgat'ta iş bulmasını istiyoruz. Bu konuda özellikle jeotermal enerjinin seracılık, tarım ve hayvancılık ve termal turizme kullanılarak yeni istihdam alanlarının açılması konusunda çalışmalar yapmaktayız. Bugün yerli ve yabancı yatırımcılara Yozgat'ı ve Yozgat'ın jeotermal alanlarını tanıtacağız. İnşallah bu gezi ve tanıtım Yozgat için verimli olur" ifadelerini kullandı.

Valilik toplantı salonunda 20 dakikalık sinevizyon gösterisi ile Yozgat'ın yapılan tanıtımının ardından İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda katılımcılara jeotermal konusunda teknik bilgiler verildi. Heyet daha sonra Sorgun, Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde bulunan jeotermal alanlarını gezerek, bilgiler aldı.

YOZGAT'IN JEOTERMAL ALANLARI TANITILIYOR
YOZGAT'IN JEOTERMAL ALANLARI TANITILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:42:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 18:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin Altun IP: 85.179.240.xxx Tarih : 26.11.2009 20:30:49

cok güzel