30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Kaçak balık avcılarına geçit yok

YOZGAT TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAK BALIK AVCILARINA GÖZ AÇTIRMAYACAK

Yozgat'ta 1 Nisan -1 Temmuz arası baraj ve göletlerde balık avcılığı yasaklandı.

Yozgat yöresinde 1 Nisan -1 Temmuz arası tatlı su balıklarının yumurta bırakma dönemi olduğu için bu süre arasında amatör ve ticari olarak balık avcılığı yasaklandı.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağtepe, 1 Nisan -1 Temmuz arası su ürünleri amatör ve ticari olarak yapılan balık avcılığının yasaklandığını belirterek, balıkçıların bu yasağa uymasını istedi. Türkiye'nin coğrafi yapısına göre tatlı su balıklarının yumurta bırakma mevsiminin değişiklik arz ettiğini belirten Ağtepe, "Yozgat il genelinde 1 Nisan - 1 Temmuz arası balık avcılığı olta ve ağ olarak her türlüsü yasaklanmıştır. Balıklar bu mevsimde yumurta bırakıyor, balıkçılarımız, balık sezonu döneminde daha fazla balık tutmak istiyorlarsa bu yasağa uymalıdırlar. Bu mevsimde balık avlayanlar yakalandığında en düşük 779 TL idari para cezası kesilmekte ve av malzemelerine el konulmaktadır" dedi.

Tarım İl Müdürlüğünün, kaçak balıkçılık yapanlarla mücadele için bir sürat teknesi aldığını ifade eden Ağtepe, "Yozgat Tarım İl Müdürlüğü teknik donanımı açısında oldukça gelişmiştir. Son olarak İl Özel İdare Müdürlüğünün desteği ile kaçak balıkçılık yapanların kısa sürede yakalanması için bir sürat teknesi alınmıştır. Bize teknik donanım konusunda büyük destek sağlayan başta Valimi Necati Şentürk'e ve Tarım İl Müdürümüz Ünal Koçak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YOZGAT TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAK BALIK AVCILARINA GÖZ AÇTIRMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 16:30:05
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 18:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?