5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kaçak su kullananlar yandı

BOĞAZLIYAN BELEDİYESİ KAÇAK SU KULLANANLARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçe Belediye kaçak su kullananların peşine düştü.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, yaz aylarıyla birlikte artış gösteren kaçak su kullanımının önüne geçilmesi konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Zabıta ekiplerinin denetimlerini artırdıklarını hatırlatan Başkan Özdal, "Kaçak su kullanımına asla geçit vermeyeceğiz. Her kim olursa olsun, kaçak su kullandığını tespit ettiğimiz kişiler hakkında her türlü yasal işlemi başlatacağız. Açıkça ilan ediyorum, hiç kimse kaçak su, kullanmaya, su hırsızlığı yapmaya tevessül etmesin" dedi.

Şebeke suyu ile bahçe sulanmasına karşı olmadıklarını ancak şebeke suyunu kaçak kullananlara karşı savaş açtıklarını dile getiren Başkan Özdal "Boğazlıyan'da bahar, sonbahar ve kış aylarında suyumuz yeterli oluyor. Ancak Haziran- Ağustos ayları arasında suyumuz yeterli gelmiyor. Bunun sebebi ise vatandaşlarımızın bahçe sulaması. Ancak sulama yaparken de kimi vatandaşlarımız abonesiz ve kaçak sulama yapıyor. Biz abonelerimizin bahçe sulamasına karşı değiliz. Kaldı ki suyumuz yeterli. Ama kaçak sulama yapanlar gece açıyor suyu sabaha kadar bir daha dönüp bakmıyor. Biz bunlara karşıyız. Kaçak su kullanmanın, kaçak suyla bahçe sulayıp buradan yetişen sebze ve meyveleri çoluk çocuğuna yedirmenin hem dinen hem de ahlaken kabul edilmesinin mümkün değildir" diye konuştu. Kaçak su kullananlara uyarılarda bulunan Başkan Özdal, "Kaçak su kulanlar varsa bizim ekiplerimiz gitmeden bundan vazgeçsinler. Her kim olursa olsun kaçak su kullanan cezasını çeker. Her türlü yasal işlemi başlatırız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. 1 ila 7 yıl arasında hapis cezası var. Son pişmanlık fayda vermez" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 17:15:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 17:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?