8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kadınların okuma azmi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen alan taramasında, 9 bin 679 kadın ile 2 bin 212 erkeğin okuma yazma bilmediği belirlendi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezraa, köy, belde ve ilçe merkezlerinde yapılan alan taramasında, okuma yazma bilmeyenlerin, genel nüfusa oranının yüzde 2.4 olduğunu söyledi.

Gamsız, “İlimiz genelinde okuma yazma oranı yüzde 97,6. İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını sıfıra indirmek için çalışıyoruz” dedi.

Gamsız, özellikle kırsal bölgelerde daha çok kadınların okuma yazma bilmediğinin belirlendiğine dikkat çekerek, bu oranı düşürmek amacıyla Halk Eğitim Merkezleri HEM) ile bazı köy ve belde okullarında okuma yazma kursları açıldığını ifade etti.

“KURSA KADINLAR İLGİ GÖSTERİYOR”

Açılan kurslara kadınların daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Gamsız, il genelinde açılan 75 ayrı okuma yazma kursuna 897 kursiyerin devam ettiğini, bu kursiyerlerin tamamına yakınını kadınların oluşturduğunu söyledi. Gamsız, “İlimizde okuma yazma bilmeyenlere yönelik açtığımız kurslara devam edenler, kısa sürede uyum sağlıyorlar. Kurslarda her yaşta kadının bulunması, öğrenme isteklerini de artıyor” diye konuştu.

“YOZGAT OKUYOR” KAMPANYASI

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, sadece okuma yazma bilmeyenlere yönelik çalışmalar yapılmadığını, “Yozgat Okuyor” kampanyası kapsamında okur yazar olanları okumaya teşvik ettiklerini de açıkladı.

Gamsız, başlatılan kampanya doğrultusunda bugüne kadar 7 bin 88 kitap bağışı yapıldığını, 58 bin 805 kişinin de kampanyaya katılarak, kitap okuduğunu anlattı.

Ayrıca 75 bilgisayar kursu açtıklarını ifade eden Gamsız, halen 1340 kursiyerin bu kurslara devam ettiğini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?