3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Kadro için umutları Erdoğan'da

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Devlet Demir Yolları (DDY) bakım ve tamirat işlerinde çalışan 22 işçi, 2006 yılı içerisinde 180 günden fazla çalışmalarına rağmen kadro alamadılar.

DDY Kırıkkale Şubesinde geçici işçi olarak çalışan ve ayın işi yapan 85 kişiden 63 kişi sürekli kadro alırken 22 işçi kadro alamadı. Aralarında 24 yıl ile 7 yıl arasında belirli sürelerle DDY’da çalışan işçilerden Nazmi İnan, 1983 yılında DDY belirli sürelerle çalıştıklarını belirterek, "Bizler DDY Kırıkkale Şubesine bağlı olarak Kırıkkale-Sekili, Sekili -Yerköy arasında geçici olarak çalışıyoruz. Bizimle birlikte çalışan işçiler Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın talimatı ile kadro aldı. Ancak, Türkiye genelinde 670 işçi 2006 yılında 180 günden fazla çalışmasına rağmen kadro alamadı. Kırıkkale şubesine bağlı olarak 22 kişiye kadro vermediler" dedi.

2006 yılı içerisinde çalıştıkları süreyi Dray ve Afet diye ikiye ayırdıklarını bu nedenle kadroya geçemediklerini ifade eden işçiler,"Biz ister Dray isterse Afet olsun DDY’da çalıştık. Bizimle aynı işi yapan birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızı kadroya aldılar. Kadro geldiğinde bizim isimlerimiz internette yayınlandı, yerlerimiz belirlendi, hastanelerde sağlık raporumuzu aldık, işe başlayacağımız zaman, sizin kadronuz gelmedi diye bizi kadroya almadılar" diye konuştu.

Bağlı oldukları Türk-İş sendikasının kendileriyle ilgilenmediklerine de değinen İşçiler, "Sendikamız bizimle ilgilenmiyor. Genel müdürlük, bizim durumumuzla ilgili tam net bilgi vermiyor. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'dan, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'ten bize yardım etmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 11:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?