6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kaldırımlar levha istilasında!

DAR KALDIRIMLARA TRAFİK LEVHALARI DİKİLİNCE YÜRÜNEMEZ HALE GELDİ

Yozgat Bozok Üniversitesi ile şehir merkezini birbirine bağlayan karayolunun kenarına yapılan tek kişilik yaya kaldırımlarının ortasına trafik işaret levhalarını yerleştirilince insanlar kaldırımda yürüyemez hale geldi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Kampus alanı ile şehir merkezi arası bölünmüş yol olarak yapılırken kenarlarına da ancak tek kişinin yürüyebileceği kaldırımlar yapıldı. Eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrencinin şehir merkezine gelip giderken kullanılması için yapılan yaya kaldırımında iki kişi yan yana yürüyemezken, birde kaldırımların ortasına trafik işaret levhaları dikilmesi kaldırımları kullanılmaz hale getirdi.

Üniversitede eğitim gören öğrenciler, kaldırımların şuan pek fazla kullanılmadığını belirterek,"bu kaldırımlar ilerisi düşünülerek yapılmış, ancak şuan kampuste eğitim gören öğrenci sayası yaklaşık 5 bin kişi, bu sayı her zaman 20 bine çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca aynı bölgeye Toki evleri yapılıyor, buradaki nüfus her geçen gün artmaktadır. Anlamadığımız konu kaldırımlar neden bu kadar dar yapıldı, iki kişinin yan yana yürümesi çok zor. Birde tam ortasına trafik levhası dikmişler hiç yürünmüyor" şeklinde konuştular.

DAR KALDIRIMLARA TRAFİK LEVHALARI DİKİLİNCE YÜRÜNEMEZ HALE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 17:53:03
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 18:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?