5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kamu Reformu Yasası ele alındı

Yozgat Galata Çamlık Otel’de düzenlenen seminere; AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, İlyas Arslan ve Bekir Bozdağ; Yozgat ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Seminerde konuşan Başkan Özhaseki, devletin mevcut yönetim biçimine hakim olan hantallığın Kamu Reformu Yasası’yla çözülebileceğini ifade ederek, "Büyükşehir ve belediyeler yasasının güç de olsa çıkarılmasına rağmen, asıl tamamlayıcı olan Kamu Reformu Yasası çıkarılamadığı için çıkarılan yasalar eksik kalmıştır" dedi.

Kamu Reformu Yasası’nın görüşülmesi sırasında çok tartışmaların yaşandığını ve buna belli bir ranta sahip grupların, menfaatlerine uymadığı için karşı çıktığını belirten Özhaseki, "Bu insanlar yasanın çıkmasıyla laiklik elden gidecek, devlet bölünecek senaryoları üretiyorlar. Halbuki laiklik yönetilen insanları mutlu ettiğiniz zaman sağlamlaşır. İnsanlar mutlu olmayınca istediğiniz kadar rejimi koruyun bir şey ifade etmez. Biz belediye başkanı olarak zehir saçan bir bacaya müdahale edemiyoruz. Bu yasayla bu gibi olayların önüne geçilmiş olacaktı. Bacaya müdahale etmekle laikliğin elden gitmesinin ne alakası var" şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarına tavsiyelerde bulunan Özhaseki, kesinlikle belediye başkanlarının mevzuatı çok iyi bilmeleri ve yaptıkları işi bu mevzuat çerçevesinde yapmaları gerektiğini ifade ederek, "Aksi taktirde iyi niyetten de olsa büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ayrıca partililerle de iyi geçinmeniz gerekiyor. Ama bu şu demek değil, il başkanı gelip belediye başkanlığı yapmayacak. Herkes sınırları dahilinde icraatlarını yapacak. Belediye başkanı belediye başkanlığını, il başkanı da il başkanlığını yapacak" diye konuştu.

Popülist yaklaşımlarla personel istihdam edildiği ve bunun sonraki belediye başkanlarının çalışmasını engellediğinin altını çizen Özhaseki, "Bizim şu anda hizmet alanımız 1994 yılına göre 8 kat artmasına rağmen, o günkü personel sayımızdan 600 eksik personelle hizmet veriyoruz. Sizin istihdam edeceğiniz 3-5 personel, Türkiye’deki işsizliği çözemez. Bir belediye başkanı kendi özel işinde ne kadar hassasiyet gösteriyorsa, belediye işlerinde de aynı hassasiyeti göstermelidir. Belediye artık çekirdek kadroyla çalışmalıdır. Belediyedeki teknik elamanlar projeler üretip, ihaleler yaparak iş yaptırır ve denetler. Böylelikle hem kaliteli iş yapılmış olur hem de israfın önüne geçilmiş olur" dedi.

ÖMER ERTUĞRUL YOZGAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 17:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?