30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Kar durdu, temizlik başladı

YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI DURDU TEMİZLİK BAŞLADI

Yozgat'ta iki gündür yağan kar yağışının durmasıyla birlikte belediye ekipleri şehir merkezinde temizlik çalışmalarına başladı. Şehir merkezinde toplanan karlar kamyonlarla şehir dışına taşındı.

Yozgat'ta iki gündür devam eden kar yağışının durmasıyla birlikte belediye kar temizlik çalışmasına başları. Yol ve kaldırımlarda biriken kar, işçiler ve iş makineleri yardımıyla toplanarak kamyonlarla şehir dışına çıkartıldı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kar temizliği için 40 işçi, 3 kepçe, 3 traktör, 1 greyder ve bir tuzlama aracı görevlendirdiklerini belirterek, "Ana cadde ve sokaklarımızda kapalı yolumuz bulunmuyor. Ara sokaklarda da bugün sabahtan itibaren yol açma çalışmalarımız başladı. Akşamda diğer kurumlardan iş makinesi yardımı alarak tüm cadde ve sokaklarımızın yollarını açıp sabaha kadar kar temizleme çalışması yapacağız" dedi.

Kar yağışının belediyelere büyük maliyet getirdiğini ifade eden Başkan Başer, "Kar yağdığı sürece araçlarımız yolları açmak için çalışıyor, kar durunca da temizlik çalışmalarımız başlıyor. Ancak kar yağması bölgemiz açısından çok önemli. Çiftçilerimiz açısından, barajların dolması yönünden çok faydalı olduğu için belediyeye getirdiği maliyeti düşünmüyoruz. Yeter ki kar yağsın biz yollarımızı açarız. Kışın kar yağarsa yazın su sıkıntısı çekmeyiz" diye konuştu.

YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI DURDU TEMİZLİK BAŞLADI
YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI DURDU TEMİZLİK BAŞLADI
YOZGAT'TA KAR YAĞIŞI DURDU TEMİZLİK BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:09:01
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 12:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?