3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Kar hayatı felç etti

Yozgat'ta etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle 36 köyün elektriği kesildi. Yozgat'ta aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Fırtına nedeniyle elektrik hatlarında oluşan arızalardan dolayı 36 köyün elektriği kesildi. ÇEDAŞ Yozgat Müessese Müdürü Bülent Gürel, 2 gündür devam eden kar yağışıyla birlikte oluşan tipi ve fırtınanın elektrik hatlarında arızaya neden olduğunu belirterek, "36 köyümüzde elektrik kesintileri yaşandı. Yapılan çalışmalar sonucunda 15 köyün elektriği tekrar verilirken, Yozgat merkeze bağlı 6 köy, Sorgun ilçesinde 4, Yenifakılı 5, Boğazlıyan ilçesinde ise 5 köy ve 1 kasabasına elektrik verilememektedir. Şu anda ekiplerimiz elektrik arızasının giderilme çalışmalarını sürdürmektedir. En kısa süre içerisinde bu arızalar giderilecektir" dedi. 

Karayolları Yozgat Şube Şefi Necdet Boltür de karla birlikte devam eden tipinin yollarda sürgünlere neden olduğunu, bu nedenle ekiplerin sürekli olarak yollarda çalıştığını belirterek, "Dün itibariyle başlayan kar yağışı tipili bir şekilde sabaha kadar devam etti. Özellikle karın fırtınalı şekilde yağması, arazideki karı yollarımıza sürdü. Bu nedenle araçlarımız yolların açık kalabilmesi için sürekli olarak kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmaktadır" dedi. 

Karayolunda, tedbirsiz yola çıkan sürücülerin oluşturduğu yol tıkanmaları dışında önemli bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Boltürk, "İlimizde kar yağışı Yerköy ilçesi dışında tüm il genelinde etkili oldu. Çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yozgat-Boğazkale, Yozgat-Alaca, Yozgat Çekerek ilçesi, Yozgat-Sivas arası Pazarcık rampalarında oluşan sürgünler nedeniyle araçlarımız buralarda sürekli kar temizleme çalışmaları yapmaktadır. Bizim sürücülerden isteğimiz zincirsiz yola çıkmamalarıdır" dedi. 

Yarından itibaren hava sıcaklığının artacağını ancak gece don olacağını ifade eden Boltürk, "Gece yol tuzlama çalışmalarımız devam edecek ancak, sürücülerimizin don olayına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. Köy Hizmetleri İl Müdürü Muharrem Şengül de kapalı köy yolunun bulunmadığını belirterek, "Tipi nedeniyle yollarda sürgün oluşmaktadır. O nedenle geceden itibaren sürgün olan yerlerde kar temizleme çalışması yapılmaktadır. Taşımalı eğitim gören öğrencilerimizin, eğitimini aksatmamak için çalışmalarımıza dün gece itibariyle başladık" dedi. 

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Ekiplerimiz özellikle hastane caddesi, lise caddesi ve alay yolunda sürekli olarak kar temizleme çalışması yapıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 14:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur IP: 88.250.48.xxx Tarih : 26.03.2007 18:31:28
ben malatya da universite ogrencisiyim uzun süredir burda kar yagmayor.Siz bizim yerimize karin tadini cikarin bütün yozgatlilara slm