7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kar temizleme çalışmalarına başlandı

Yozgat Belediyesi iki gündür devam eden yoğun kar yağışının ardından şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarına başladı.

Yozgat Belediyesi iki gündür devam eden kar yağışı sonrası şehir merkezinde, cadde ve yaya kaldırımlarında biriken kar yığınlarını temizlemeye başladı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak kar yağışından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Bölge itibariyle kar yağışına ihtiyacımız var. Kar yağışıyla birlikte göletlerimiz dolacaktır ve su sıkıntısı yaşamayacağız diye düşünüyoruz" dedi.

Belediye makine parkındaki tüm araç ve kiraladıkları kamyonlarla kar temizleme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Başkan Başer, "Şehir merkezinden başlamak üzere, kenar mahallerimize doğru kar temizleme çalışmalarımızı yapıyoruz. Karları kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz. Ancak, asılsız ihbarlar dolayısıyla çalışmalarımız aksıyor. Hasta olmadığı halde, hastamız var diye telefonlar geliyor. Bizde grayder ve kepçelerimizi ona göre yönlendiriyoruz, gerçek ihtiyaç sahibi ve hastalarımıza ulaşamıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan, asılsız ihbarda bulunmamalarını ve özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?