30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Kar yağışı elektriksiz bıraktı

Yozgat'ta yağan kar nedeniyle 3 gündür elektrik kesintisinin yaşandığı bir belde ve 3 köyde vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Önceki gün yağan kar nedeniyle Şefaatli ilçesine bağlı Paşaköyü beldesi ile Halaçlı, Saçlı ve Çiftlik köylerinde elektriklerin kesildiğini belirten Paşaköyü Belde Belediye Başkanı Saffet Türker, "Bugün Perşembe Saat 21.00 hale elektriklerimiz gelmedi. Vatandaşlarımız çok perişan oldu. ÇEDAŞ'a durumu bildirdik. Kardan dolayı elektrik tellerinin koptuğun öğrendik, fakat arıza giderilemedi. Beldemizle birlikte birkaç tane daha köyün elektrikleri kesik" dedi.

Elektrik arızasının giderilememesinden dolayı tepki gösteren vatandaşlar, "Elektrikle çalışan sağım makineleri çalışmadığı için mandıralarda hayvanlarımızı sağamıyoruz. Buzdolapları ve derin dondurucularda bulunan gıdalarımız çözüldü. Akşamları karanlıkta oturuyoruz. Birçok ev kaloriferli, kaloriferler çalışmadığı için soğukta kaldık. Biran önce elektrik arızalarının giderilmesini istiyoruz. Teknolojinin çok hızlı geliştiği günümüzde elektriklerin bu kadar uzun kesik kalmasını anlamıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:07:41
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 17:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ALTINTAŞ IP: 78.169.168.xxx Tarih : 28.01.2011 21:35:44

Yoğun kar yağışı nedeniyle paşaköy ve diğer 3 köyde elektrik kesilmiş, gerçekten kötü bir durum ama; derin dondurucularda bulunan gıdalar çözüldü ifadesi çok üfürük geldi, hiç bir köyde ben derin dondurucu görmedim yozgatta, hadi olduğunu varsayalım ya da buzdolabı diyelim, özellikle geceleri ayaz oluyor şu dönem eksilerden hiç kurtulmuyor, bu gıdalar nasıl oluyor da bozuluyor çözülüyor onu da anlamak zor; çünkü ısınma yalnızca bir odada oluyor köyde, diğer odalarda sular bile donar buz tutar....şaka gibi ifadeler...