27
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kar yaşamı felç etti

Yozgat'ta iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapanırken, 4 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Yozgat'ta da etkisini gösterdi. İki gündür belirli aralıklarla yağan kar yağışı 200 köy yolunu ulaşıma kaparken, İl Özel İdare Müdürlüğü ve kaymakamlıklar köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Karayolları ve Yozgat Belediyesi ekiplerinin kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü kentte sabah saatlerinde araçlarıyla işe gitmek isteyen vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Hastane Caddesi İl Sağlık Müdürlüğü karşısında birçok araç yolda kalırken, vatandaşlar yolda kalan araçları iterek yardım etti. Kar yağışına yine en çok çocuklar sevindi. Çocuklar, kartopu oynayıp kızakla kayarak karın tadını çıkardı.

Bu arada, Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan ilçelerinde tüm okullar, Boğazlıyan'da ise köy okulları bir gün süreyle tatil edildi. Diğer ilçelerde ise yolların kapalı olmasından dolayı öğretmenlerin köylere ulaşmadığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?