7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kara kış kendini gösterdi

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Yozgat'ta kendisini gösterdi.

İki gündür hafif şekilde belli aralıklarla yağan kar, Yozgat'ta bugün etkisini arttırarak devam etti. Sabah saatlerinde şehir beyaza bürürken, Yozgat Belediyesi ekipleri ise cadde ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Karayolları ekipleri E-88 karayolu üzerinde kar temizleme çalışması yaparak trafiğin aksamamasını sağlarken, Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Trafik Tescil ve Şehir İçi Trafik Şube Müdürü Yılmaz Çetin, karlı havalarda sürücülerin ani direksiyon ve fren yapmaktan kaçınmalarını istedi. Çetin, “Sürücülerimiz mutlaka araçlarında kar lastiği ile yola çıksınlar, kar lastiğinin yetmediği yerlerde ise zincir taksınlar. Bu nedenle vatandaşlarımız araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundursunlar. Ayrıca sürücülerimiz cam sileceklerinin çalışır olduğunu mutlaka kontrol etsinler. Vatandaşlarımız genelde toplu taşıma aracını tercih etsinler, mecbur kalmadıkça özel aracını çıkarmasınlar" dedi.

Öte yandan kar yağışı sonucu yollarda oluşan buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazasında ise 1 kişi yaralandı. Çamlık Milli Parkı'na çıkmak isteyen araçlar ise yolun kapalı olmasından dolayı çıkamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?