5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Karabaş otuna yoğun ilgi

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE KARABAŞ OTUNA YOĞUN İLGİ

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde tiryakiler sigarayı karabaş otu sayesinde bırakıyor.

Ülkemizde Akdeniz, Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde, dağlık alanlarda kendiliğinden yabani olarak yetişen karabaş otu Yozgat'ın Sorgun İlçesindeki aktarlarda sigarayı bıraktırdığı gerekçesiyle ilgi görmeye başladı.

Sorgun'da baharat ve şifalı bitki satışı yapan Ramazan Ceylan, vatandaşın artık doğal ürünleri tercih ettiğini belirterek, " Eskiden insanlar başı ağrısa hemen hastaneye giderlerdi. Şimdi milletimiz bilinçlendi. Artık her şeyin doğalını, safını arıyor. Yabani olarak yetişen ve sigarayı bıraktıran karabaş otu da bunlardan birisidir " dedi.

Karabaş otunun sigarayı bıraktırmanın yanı sıra bir çok faydasının da bulunduğunu belirten Ceylan, " Bu ot, uykusuzluğa, kalp damar açmaya, sinirlerin düzenini korumaya, vücuda dinçlik vermeye, astım, bronşit, nefes darlığına, Parkinson Hastalığına, el kol titremesine ve ağrı kesici olarak da kullanılır. Millet anjiyo oluyor. Bir çok müşterim oldu böyle doktorun anjiyo olman gerekir dediği. Bana geldiler verdiğim bitkiler sayesinde tedavi oldular" diye konuştu.

Bikrinin hiçbir yan etkisinin bulunmadığını belirten Ceylan," Bu bitkinin hiçbir yan etkisi yoktur. Yalnız fazla kullanırsan kusma ve baş ağrısı yapar. Bunu 2 günde bir 1 tutamını 1 çay bardağı suda kaynatarak içeceksin. Bunun yanında sigara canı istediğinde leblebi kadarını ağzına atarak çiğnediğinde sigara isteğini azaltıyor. Karanfille kullanırsan daha da faydalı olur" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 18:46:00
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 09:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.234.53.xxx Tarih : 24.09.2010 16:16:28

Eminim ki Ramazan Ceylan yazıda yabanda gezerken  kendisi toplamıştır bu otları ::))