5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Karanlıkdereye arıtma tesisi

ŞEFAATLİ BELEDİYESİ KARANLIKDEREYE ARITMA TESİSİ KURUYOR

Yozgat'ın Şefaatli İlçe Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, 2010 Yılında yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, 2010 yılı projeleri içerisinde en önemlisinin Karanlıkdere vadisine yapılacak olan arıtma tesisinin olduğunu belirterek, "Karanlıkdere vadisinde eskiden beri yapılan sebze ve meyvecilik durma noktasına gelmiştir. Hem ilçe ekonomisi hem de il ekonomisine büyük katkı sağlayabilecek olan bu alanın tekrar canlandırılmasını istiyoruz. Bu nedenle, ilçemizin atık sularının aktığı bu alana Çevre Bakanlığından 300 bin TL ödenek tahsis edilerek arıtma tesisi yapacağız" dedi.

Yine bu yıl içerisinde 3 cadde ve 5 sokağa asfalt ve kilitli parke döşeyeceklerini ifade eden Bozkurt, "İlçemizde cadde ve sosok isimleri AB normlarına getirilmesi çalışmaları ile birlikte cadde ve sokak levhalarını tamamlayacağız. Belediye olarak su parası toplamada birçok problemle karşılaşmaktayız. Bu nedenle ön ödemeli kartlı su sayaç sistemi uygulaması başlatacağız. İlçemiz futbol sahasının zeminini özel idare kanalıyla suni çimlendirilmesini yaptıracağız" dedi.

Çevre ilçelerde jeotermal enerji araştırılmasının yapıldığını ifade eden Bozkurt, "Yozgat jeotermal enerji yönünden çok zengin bir ildir. Hemen hemen her ilçesinde sıcak sular çıkmaktadır. Bu nedenle valiliğimize talepte bulunduk, valimin direktifleri doğrultusunda ilçemizde de sıcak su araştırması yapacağız" şeklinde konuştu.

ŞEFAATLİ BELEDİYESİ KARANLIKDEREYE ARITMA TESİSİ KURUYOR
ŞEFAATLİ BELEDİYESİ KARANLIKDEREYE ARITMA TESİSİ KURUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 12:03:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 12:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?