5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kardeşini afişlerle arıyor

15 YIL ÖNCE KAYBOLAN KARDEŞİNİ AFİŞLERLE ARIYOR

Kayıp yakınını arayan Mustafa Çetin, il il dolaşarak kayıp vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı afişi asıyor.

Çorum'da kaybolan kardeşini arayan serbest meslek sahibi Mustafa Çetin, Çorum ve Amasya'dan sonra Yozgat'ta da kayıp vatandaşların bulunduğu afiş ve pankartları astı. Kaybolan kardeşi Cemil Çetin'i halen aradıklarını ancak izine rastlayamadıklarını belirten Mustafa Çetin, "Kardeşim o zaman 14 yaşındaydı ve okula gidiyordu. Kaybolduğundan sonra çok aradık ancak bulamadık. Umudumuz sürüyor. Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği'nin (YAKAD) İstanbul'da başlattığı arama hareketine ben de destek vermek istedim. Yozgat Belediyesi'nin destekleriyle asılacak afiş ve pankartlar temin ettim. Kardeşimin de resminin yer aldığı 61 kayıp kişinin resimleri afişte var. Afiş 3 ay kadar asılı kalacak. Görenler, duyanlar lütfen bizlere ya da güvenlik güçlerine bildirsinler" diye konuştu.

Türkiye'de 1995 yılında 600 civarında olan kayıtlı kayıp insan sayısının 2010 yılında 7 bin 116 kişiye ulaştığını ve bu rakamın endişe verici olduğunu ifade eden Çetin, "Lütfen yakınlarınızı bulmak için para ödülü koymayın. Çünkü insan ticareti yapan, organ ticareti yapan ve dilencilik yaptırmak için insanlarımızı kaçıranlara bir nevi destek vermiş olursunuz" diye konuştu.

Anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Çetin, "Çocuklarınızı sürekli kontrol altında tutun, yabancılarla konuşmasını engelleyin" dedi.

15 YIL ÖNCE KAYBOLAN KARDEŞİNİ AFİŞLERLE ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 16:11:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 16:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?