6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Katı atık toplama tesisine ruhsat

Yozgat İl Genel Meclis üyeleri olağanüstü toplanarak, Yozgat Belediyesi tarafından yapılan katı atık toplama tesisine ruhsat verdi.

Yozgat Belediyesi ile birlikte toplam 24 belediyenin ortak girişimi ile yapılan ve 29 Kasım 2007 tarihinde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hizmete açılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin inşaat ruhsatı, il genel meclisi üyelerinin olağanüstü toplantısında oy birliği ile verildi.

Toplantıda MHP İl Genel Meclis Üyesi Ümit Şahbaz, katı atık depolama tesisinin 3 yıldır ruhsatsız çalışmasına bir anlam veremediğini belirterek, "Yozgat Belediyesi ruhsatsız bir inşaata anında ceza keserken, belediyeye neden ceza kesilmiyor. Ayrıca tesise atılan çöpler düzenli depolanmadığı için tesis etrafındaki köylerde yaşayan vatandaşların sağlığı tehdit altındadır. Bu nedenle tesise atılan çöplerin düzenli depolanması sağlanmalıdır. Düzenli depolamayı denetleyecek kuruluşlar görevini tam ve düzenli yapmalıdır" şeklinde konuştu.

Katık Atık Düzenleme Tesisi hakkında hazırlanan komisyon raporlarının okunmasından sonra tesisin ruhsatı oy birliği ile verildi.Katı Atık Depolama tesisinin bulunduğu Azizlibağları Köyü Muhtarı Ali Koçaslan, tesise ruhsat verilmesini mecliste AK Parti meclis üyelerinin ağırlıklı olmasından dolayı siyasi bir karar olduğunu belirterek, "Ruhsata oy veren tüm meclis üyelerini kınıyorum. Burada yaşayan insanlar hiçbir şekilde düşünülmemiştir. Burada yaşayan insanlara ileriki dönemde hastalık bulaştığında ve ölümler olduğunda meclis üyelerinin vicdanları rahat olacak mı?" dedi.

Salmanfakılı Köyü Muhtarı Abdullan Kılıç ise, haklarını arayacaklarını belirterek, "Biz katı atık depolama tesisi ile ilgili olarak belediyeyi mahkemeye verdik. Gerekirse insan hakları mahkemesine gideceğiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?