8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kaymakamlıktan evde bakım hizmeti

Yozgat'ın Yerköy Kaymakamlığı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında başlatılan "Yaşlı ve Özürlülere Evde Bakım Hizmeti" projesiyle 40 yaşlı ve kimsesize evinde bakılıyor.

Yerköy İlçe Kaymakamlığı tarafından 2004 yılında ilk defa uygulanan "Yaşlı ve özürlüye evde bakım" projesi her geçen yıl daha çok kişiye bakım imkanı sağlarken, işsiz ve ihtiyaç sahibi ev kadınlarına da iş imkanı sunuyor.

Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, projenin dört yıldır uygulandığını ve 40 yaşlıya evde bakımın hizmetinin verildiğini belirterek, "Kaymakamlık olarak 2004 yılından bu tarafa devam ettirdiğimiz evde bakım hizmeti sayesinde, yine ihtiyaç sahibi ev kadınlarına da iş imkanı oluşturuldu. Huzurevi ve bakım merkezlerinde kalmak istemeyen yaşlılarımıza evinde bakımını gerçekleştiriyoruz. Her mahallede görevlendirdiğimiz kişiler her gün bir evin bakımını ve temizliğini yapıyor. Proje kapsamında bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızın, haftada bir çamaşırları alınarak yıkanıyor, giyecek, yiyecek, sağlık giderlerini karşılıyoruz. Temizlik malzeme yardımı yapıyoruz. Yatalak olanların diğer sağlık giderlerini karşılıyoruz" dedi.

Kaymakam Kara, ayrıca ilçede, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan 250 kişiye vakıf aracılığıyla yemek yardımı yapıldığını söyledi. Kimsesi olmadığı için kaymakamlık tarafından evde bakım projesi hizmetinden yararlanan 65 yaşındaki Fatma Candemir, kendisinin ev işlerini yapamadığını, kaymakamlık tarafından gönderilen görevlilerin hatada bir gün gelerek evini temizlediğini söyledi.

Yapılan hizmetten çok memnun olduklarını dile getiren Candemir, "Her gün yemeğimiz geliyor, yıllık yakacak ihtiyacımız sağlanıyor. Devletimize teşekkür ediyorum" dedi. Proje öncesi kaymakamlıktan yardım alan Salime Yoldaş ise yardım istemek için gittiği kaymakamlıktan iş sahibi olarak döndüğünü ifade ederek, "Kaymakamlıktan aylık yardım alıyordum. Üç çocuğum var. Başka kimsem yok. Kaymakam bey bana evde bakım projesini anlattı. Bu proje ile hem sigortam yatıyor hem aylık maaş alıyorum. Ayrıca kimsesiz ve yaşlılara faydalı olup onların duasını alıyorum" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 17:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?