7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kazankaya Kanyonu turizme açılacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, ilin en önemli turizm potansiyellerinden birisi olan Kazankaya Kanyonu'nun daha geniş kitlelere tanıtılarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Beldesi'nde bulunan Kazankaya Kanyonu'nda incelemelerde bulundu. Kanyonun tanıtımı için belediyenin çalışmalar içerisinde olduğunu ifade eden Çiçek, ancak bu çalışmaların tek başına yeterli olmadığını söyledi.

Çiçek, “Kazankaya'nın tanıtımı bir günle değil, bir yıla yaymamız gerekiyor. Bunu da yöre insanının yapması gerekiyor. Bu yörenin insanı önce kanyonu tanıması ve çevresine tanıtması gerekir. Festivaller sadece eğlenmek ve gönülleri hoş etmek için değildir. Festivaller, örfün, kültürün, o yörenin ürünü ve ekonomisinin, turizme olan potansiyelinin tanıtımıdır. Tanıtımı yaparken başkalarından medet beklemek değil, o yöre insanının taşın altına elini koyması gerekir" dedi.

Kazankaya Kanyonu'nun uzun süredir devam eden destinasyon çalışmasının daha çözümlenemediğini de dile getiren Vali Çiçek, "Kanyonun ne olduğu belli değil. Milli park ise milli park, doğa güzelliği ise doğa güzelliği olarak arşivlere girmelidir. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uzmanlar getirterek bir çalışma yaptırdık ve çalışmalar sürüyor. Kazankaya Kanyonu'nun tanıtımını yapmak ve turizme kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Kazankaya Kanyonu'nu bilgi ve fotoğraflarını broşür haline getirmiştir. Hazırlanan bu broşürleri turizm acentelerine, tur operatörlerine, il kültür müdürlüklerine gönderiyoruz. Küçükte olsa tanıtım çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmaların büyüyerek devam etmesi daha geniş kitlelere duyurulması gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?