7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kazankaya Kanyonu'na sosyal tesis

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Beldesi’nden başlayıp Çorum İncesu'ya kadar uzanan Kazankaya Kanyonu’na gelen turistler için konaklama tesisi yapılıyor.

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.Kılıç, "Kanyona gelen turistlerin en büyük sıkıntısı konaklamaydı. Bu nedenle belediyemiz, İl Özel İdaresi destekleriyle kanyon girişine 12 yataklı, lokantası olan ve 24 saat açık misafirlere hizmet verecek bir tesis yapıyoruz" dedi.

Kazankaya Kanyonu’na gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını dile getiren Başkan Kılıç, "Turistlerin bazıları günübirlik gelip giderken bazıları karavanla gelerek kendi araçlarında konaklıyor ve 10-15 gün kalıyorlar. Biz turist sayısının daha da artmasını ve günübirlik gelenlerinde konaklama ihtiyacına cevap vermek için bu tesisi yapıyoruz. Tesisimiz tamamlandığında 24 saat hizmet verecek. Tesisin yapılmasında İl Özel İdaresi’nin büyük katkıları bulunmaktadır. Bundan dolayı Valimiz Amir Çiçek'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 11:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?