5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kendi biodizelini kendin üret

Yozgat'ta faaliyet gösteren Fidan Kazan Sanayi, kişisel olarak bio-dizel üretmek için, bio-dizel üretim makinesi yaptı. 

Yozgat Valisi Gökhan Sözer'e yaptığı ürünler hakkında bilgi veren Fidan Kazan Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Durak, üretilen makinelerin herkes tarafından kolaylıkla kullanılabileceğini belirterek, "Dizel ile çalışan her türlü araç için bu makinede üretilen bio-dizel daha ucuza mal edilerek kullanılabilir" dedi. 

Bu sistemlerle petrolde dışa bağımlılığın azalacağını belirten Durak, "Özellikle kanola ve diğer yağ bitkilerinden yapılan bio-dizel evler ve işyerlerinde üretilmesiyle birlikte hem ekonomimiz gelişecek hem de çiftçilere büyük destek sağlanmış olacak" diye konuştu.
Ham yağın içerisine metil alkol karıştırılarak elde edilen bio-dizelin çok ekonomik olduğunu ifade eden Durak, "Bu makineyi alan bir çiftçimiz elde ettiği biodizel ile makineyi kısa bir süre amorti ederek kara geçmektedir" şeklinde konuştu. 

Yozgat Valisi Gökhan Sözer ise, Yozgat il genelinde kanola ekimini yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu tür üretim makinelere kanola ekiminin yaygınlaştırılmasına destek olacaktır. Kanola üretimi ile birlikte dışarıdan ithal edilen yağ ve petrol miktarı düşecektir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 88.226.44.xxx Tarih : 27.07.2006 00:54:51
Helal olsun umarım kıymetı bılınır by projeniz için buyuk fırmalardan destek almalısınız ve daha genısletmelısız hatta ab fonlarından yardım alabılırsınız bu konuda yozgat tıcaret ve sanayı odasıyla proje uretıp çıftcımıze ekonomık gelırde saglayabılırsınız.